Wat doet een projectontwikkelaar?

Als projectontwikkelaar ben je klaar om samen met je collega’s aan de toekomst te bouwen. Vanaf het moment dat een opdracht binnenkomt sta je in de startblokken om het budget, planning en het kwaliteitsprojecten te realiseren.

Werken als projectontwikkelaar

Als projectontwikkelaar ben je klaar om samen met je collega’s aan de toekomst te bouwen. Vanaf het moment dat een opdracht binnenkomt sta je in de startblokken om het budget, planning en het kwaliteitsprojecten te realiseren. Je bent ondernemend, analytisch en communicatief vaardig. Je begrijpt de wensen en behoeften van de eindgebruiker en denkt buiten de gebaande paden. 

Wat doet een projectontwikkelaar bij Van Wijnen?

Binnen de functie van projectontwikkelaar bij Van Wijnen houd je bezig met het ontwikkelen en realiseren van gebiedsontwikkelingen, bouwplannen en alle randzaken (financiën en ontwerp) van het project die daarbij horen. Jouw functie is belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor de financiële, creatieve en bouwtechnische kant van een project en een spin in het web.

Communicatieve vaardigheden mogen niet ontbreken bij een goede projectontwikkelaar. Als projectontwikkelaar stuur je collega’s en adviseurs met uiteenlopende expertises aan. Dit maakt je functie divers. Zo heb je afstemming met investeerders, collega’s vanuit de bouw, architecten, gemeenten en vorm je je eigen projectteam. Met oog op de planning en het budget zorg je voor een haalbaarheidsstudie. Je schetst verschillende scenario’s en risico’s en houdt hierbij rekening met alle onvoorziene omstandigheden. Zo zorg je dat ieder project een succes wordt.

‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’ Dat is wat we samen doen. Als gedreven en ondernemende projectontwikkelaar ben je klaar om samen met ons aan de toekomst te bouwen. Je neemt je verantwoordelijkheden voor je projecten, maar ook richting je collega’s, klanten en partners.

De gevolgen van de verandering van het klimaat op de gebouwde omgeving is enorm. Denk eens aan wateroverlast door een stijgende hoeveelheid neerslag en hittestress in periodes van extreme warmte. Gelukkig zijn er oplossingen om deze effecten tegen te gaan. Waar mogelijk vergroenen we als Van Wijnen gebouwen en vergeten we ook de openbare ruimte niet. Naast het vergroten van de biodiversiteit zorgt dit ook nog voor verkoeling. Zo maken we buurten klimaatbestendig en helemaal klaar voor een gezonde toekomst.

Je geeft je eigen twist aan een project, daarbij rekening houdend met de wensen en behoeften van de eindgebruiker. Je streeft naar een optimaal resultaat waarbij je binnen je planning en budget blijft. Bij Van Wijnen draait het om een tevreden opdrachtgever en daarmee eindgebruiker met aan het eind van de streep een winstgevend financieel plaatje. Je bent gedreven en bent altijd op zoek naar hoe het beter kan.

Werkzaamheden projectontwikkelaar

  • Je onderzoekt kansen en mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen van vastgoed;
  • Je zoekt naar geschikte bouwlocaties;
  • Je voert haalbaarheidsstudies uit om tot een realistische planning en begroting te komen;
  • Je maakt een ontwerp op basis van de wensen van de eindgebruiker;
  • Je stelt planningen en begrotingen op;
  • Je verzorgt interne en externe coördinatie bij de ontwikkeling van projecten. Hier werk je nauw samen met het bouwbedrijf of producten van Fijn Wonen;
  • Je stuurt adviseurs, architecten en aannemers aan;
  • Je verkoopt vastgoed;
  • Je beheert en controleert budgetten.

Wat doet een projectontwikkelaar? Je geeft invulling aan ‘samen bouwen aan ruimte voor een beter leven’. Om je werk zo goed mogelijk te doen krijg je de ruimte om mee te denken met de eindgebruiker.

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Van Wijnen denkt vooruit. We streven ernaar dat iedereen in ons team zich ontwikkelt op persoonlijk- én werkgebied. Die investering begint in de praktijk van alledag: gewoon door te doen én door van elkaar te leren. Niet alleen dat, ook mogen alle collega’s van het Van Wijnen College profiteren.

FAQ

Wat verdient een projectontwikkelaar?

Als projectontwikkelaar bij Van Wijnen kun je uitgaan van een uitstekend salaris. Afhankelijk van de binnengehaalde projecten heb je de invloed en ruimte om dit heel aantrekkelijk voor jezelf te maken. Daarnaast heb je recht op een vakantietoeslag van 8% en ontvang je meer dan het bovenwettelijk aantal vakantiedagen.

Welke opleiding voor projectontwikkelaar?

Als projectontwikkelaar moet je beschikken over bouwkundige kennis en ervaring, maar ook commercieel en juridisch moet je onderlegd zijn. Hiervoor heb je een vastgoed en makelaardij, vastgoedkunde of stedenbouwkundige opleiding nodig. Je kunt ook projectontwikkelaar worden met een HBO of WO bouwkunde of bouwtechnische bedrijfskunde diploma.

Zie je jezelf als projectontwikkelaar?

Nu je weet wat een projectontwikkelaar doet is het aan jou om te bepalen of het bij je past. Ben je enthousiast geworden? Dan ben je meer dan welkom in één van onze 27 vestigingen. Op het staan zelfs een aantal projectontwikkelaars vacatures open. De koffie staat klaar! Zien wij jou snel?