Jij bepaalt jouw succes!

Als trainee bij Van Wijnen Zuid kom je terecht bij een hechte club collega’s die samen iedere dag aan hun ambities werken. Jij wordt écht onderdeel van de organisatie.
Gedurende 1,5 jaar krijg jij als trainee de mogelijkheid om jezelf te oriënteren en ontwikkelen binnen de regio. Een mooie kans om jouw carrière te starten in verschillende vestigingen, culturen, en opdrachten. Natuurlijk hoort hier ook een passende (duurzame) auto bij waarmee jij je gemakkelijk door de regio kunt verplaatsen. Bij ons sta jij aan de basis van jouw eigen succes! Het traineeship wordt namelijk in overleg vormgegeven, op basis van jouw ambities en interesses.

Jouw ontwikkeling

Het gehele traineeship krijg je persoonlijke begeleiding van een vaste mentor. Dit is iemand uit de regiodirectie van Van Wijnen Zuid, die jou door middel van een persoonlijk coaching traject weet te motiveren en te triggeren om het beste uit jouw ontwikkeling te halen. Wie dit precies is? Dat is afhankelijk van jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Naast persoonlijke begeleiding krijg jij de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen middels de volgende punten:

  • Een persoonlijk opleidingsbudget;
  • Een digitale omgeving met een ruim aanbod van trainingen, cursussen en opleidingen: van e-learning tot klassikaal leren. 
  • Op basis van jouw persoonlijke drijfveren stellen wij samen een plan op dat als basis dient gedurende jouw traineeship, maar bijgesteld kan worden gedurende de periode. Het is niet ‘in beton gegoten’ zoals wij dat in de bouw zeggen.. 

Collega’s aan het woord.

Nadia van den Boogaard
Na de bachelor bouwkunde en de master bouwmanagement afgerond te hebben aan de Technische Universiteit in Eindhoven was mijn keuze voor een traineeship vrij snel gemaakt. Ik wilde de verschillende facetten van de bouw van dichterbij meemaken, een aannemer is in mijn ogen hiervoor de perfecte werkgever. Waarom bij Van Wijnen? Omdat ik hier de kans zag om de start van mijn loopbaan helemaal naar mijn wensen in te vullen. Daarnaast spraken de koers, de projecten en de jonge collega’s mij aan.

Na een eerste periode bij de Bunkertoren in de werkvoorbereiding te hebben gewerkt ben ik aan de slag gegaan met een duurzaamheidsvraagstuk voor onze belangrijkste klant in de retail. Een project waar ik erg trots op ben omdat ik een duurzamere gedachtegang op weg heb kunnen helpen. Ik ben nu aan de derde periode van mijn traineeship begonnen waarbij ik mij binnen de afdeling Renovatie verdiep in de behoeften van onze klanten, voornamelijk woningcorporaties, om tot interne procesverbeteringen te komen. Een plek waar ik op voorhand niet had gedacht terecht te komen, maar waar ik het tot nu toe erg naar mijn zin heb.

Al met al is het traineeship bij Van Wijnen Zuid een uitdagende start van je carrière waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat en je de kans krijgt op een leerzame wijze door te groeien naar een passende functie.

Pieter van Nunen
Na mijn opleiding Bouwkunde in de richting van Architectuur en de master in de richting van bouw- en uitvoeringstechniek te hebben afgerond had ik voor mijn gevoel nog onvoldoende beeld van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een traineeship was voor mij dan ook de ideale uitkomst om mijzelf binnen deze diverse mogelijkheden te kunnen oriënteren, door er daadwerkelijk in mee te werken. Ik heb gekozen voor van Wijnen omdat de organisatiestructuur mij erg aansprak. Van Wijnen is een landelijk bedrijf, opgedeeld in 4 regio’s. Door deze structuur  ligt het ondernemerschap laag in de organisatie, maar wel binnen de kaders én met kennisdeling en innovatie- en investeringsmogelijkheden die we hebben als grote organisatie. Ook de verantwoordelijkheden liggen hiermee laag in de organisatie, wat je ook echt merkt tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Aansluitend op mijn traineeship bij Van Wijnen kwam er een uitdagend vraagstuk op mijn pad. Gedurende de periode van een jaar heb ik samen met de regiodirecteur en de bedrijfsleider de koers voor het Vastgoedbeheer van Van Wijnen Zuid voor de komende 5 jaar uitgezet. Een duidelijke visie, met ambitieuze haalbare plannen. Tot op de dag van vandaag lever ik hier nog steeds mijn bijdrage aan in de rol van junior projectleider systematisch onderhoud.

Terugkijkend is het traineeship voor mij de perfecte gelegenheid geweest om mijzelf te ontwikkelen door ‘learning on the job’. Doordat ik in mijn traineeship in aanraking ben gekomen met verschillende specialisaties ben ik er achter gekomen wat mij écht energie geeft: het nadenken over processen, acquisitie en management. Het traineeship is wat mij betreft dan ook een kans die iedereen met beide handen moet aanpakken, ook al lijkt het op voorhand duidelijk wat jouw toekomstige rol op de arbeidsmarkt gaat zijn.

Visie op Traineeship

Ik vind het erg belangrijk jong talent kansen te bieden en kennis te laten maken met Van Wijnen op het moment dat zij hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. Vanuit onze kernwaarden oprecht, gedreven en grensverleggend en onze cultuur waarin ondernemerschap centraal staat past de invulling van een flexibel traineeship perfect; de trainee krijgt de kans zichzelf breed te oriënteren en wij als organisatie blijven scherp door de instroom van nieuwe generaties die op een eigen wijze naar de wereld kijkt. Persoonlijk vind ik het ook erg leuk om nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van jong talent en ik maak daar dan ook graag tijd en ruimte voor vrij.

Arno van den Thillart – regiodirecteur Van Wijnen Zuid
 Arno van den Thillart

Wat breng jij mee als trainee bij Van Wijnen:

Is jouw interesse in het traineeship bij Van Wijnen Zuid gewekt? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar werken@vanwijnen.nl of neem contact op met Maud de Borst, HR-Recruiter via 06-30 05 98 35.

Maud de Borst