Welke opleiding voor projectontwikkelaar?

Als je al weet wat een projectontwikkelaar doet en wat een projectontwikkelaar verdient dan moet je alleen nog beschikken over een HBO of WO bouwkunde of bouwtechnische bedrijfskundig diploma.

Hoe word je een projectontwikkelaar

Als projectontwikkelaar is geen enkele dag hetzelfde. Je bent medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van één of meerdere gebiedsontwikkeling en bouwprojecten. Hierbij houd je niet alleen rekening met de belangen van aannemers en de gemeente, maar ook met de belangen van de eindgebruiker. Het omzetten van verschillende belangen naar één gezamenlijk belang is waar je voor gaat. Daarnaast zorg je dat op basis van de haalbaarheidsstudies het project binnen planning en begroting blijft. Dit zijn behoorlijk wat balletjes om hoog te houden.

Tijdens het project ben je verantwoordelijk voor het maken van vastgoed berekeningen, ruimtelijke ordening procedures in kaart brengen en voor het naleven van bouwregelgeving. Als je al weet wat een projectontwikkelaar doet en wat een projectontwikkelaar verdient dan moet je alleen nog beschikken over een HBO of WO bouwkunde of bouwtechnische bedrijfskundig diploma.

Hbo-opleidingen voor projectontwikkelaars

Competenties en vaardigheden van een projectontwikkelaar

Interesse en motivatie zijn belangrijke kenmerken van een projectontwikkelaar. Daarnaast hebben we een aantal aanvullende vaardigheden onder elkaar gezet. Als projectontwikkelaar heb je deze nodig om succesvol je werkzaamheden uit te voeren. Natuurlijk heb je al een aantal van deze vaardigheden. De meeste kun je gewoonweg leren.

Het toekomstperspectief voor een projectontwikkelaar

Als projectontwikkelaar zijn jouw baankansen afhankelijk van de economische situatie. Stijgende huizenprijzen zorgen dat investeerders zich aangetrokken voelen om de vastgoedmarkt te betreden. De hoofdfocus ligt op koop- en huurwoningen in de particuliere en zakelijke sector. De woningmarkt is op dit moment oververhit. Om het huidige woningtekort op te lossen bouwen we de komende jaren veel extra woningen. Dit is goed nieuws voor projectontwikkelaars of de projectontwikkelaars in spe.

Ook zien we dat kantoorruimtes grote kansen bieden in steden. Vooral nabij belangrijke OV-knooppunten. Met het coronavirus werken we allemaal meer vanuit huis. Het kantoor krijgt hierdoor een andere functie. Een kantoor wordt meer ingericht als ontmoetingsplek. Kijkend naar de winkels en horeca ligt de focus niet op nieuwbouw. De bedrijfsruimtemarkt biedt ook hier mogelijkheden voor ontwikkelaars. Snelle groei van online verkoop zorgt onder andere voor een toenemende vraag naar grote logistieke hallen. Kansen genoeg dus!

Leergang projectontwikkelaar

Als projectontwikkelaar zijn jouw baankansen afhankelijk van de economische situatie. Stijgende huizenprijzen zorgen dat Met een continu veranderende wereld blijven wij natuurlijk niet achter. Bij Van Wijnen bouw je samen met je collega’s aan de toekomst. Omdat we de toekomst zo belangrijk vinden nemen we onze collega’s hierin mee. Als projectontwikkelaar heb je een belangrijke rol binnen de realisatie van gebiedsontwikkeling en bouwprojecten. We bieden je alle tools om je werk zo goed mogelijk te doen en je te blijven ontwikkelen. Zo bieden we binnen het Van Wijnen College unieke trainingen aan speciaal voor jou. Ook studies behoren tot de mogelijkheden!

FAQ

Wat doet een projectontwikkelaar?

Als projectontwikkelaar bouw je samen met je collega’s aan de toekomst. Vanaf de start van het project ben je verantwoordelijk voor de realisatie van het budget, planning en kwaliteit van je plannen.

Wat verdient een projectontwikkelaar?

Als projectontwikkelaar bij Van Wijnen kun je uitgaan van een uitstekend salaris. Afhankelijk van de binnengehaalde projecten heb je de invloed en ruimte om dit heel aantrekkelijk voor jezelf te maken. Daarnaast heb je recht op een vakantietoeslag van 8% en ontvang je meer dan het bovenwettelijk aantal vakantiedagen.

Ben je onze nieuwe projectontwikkelaar?

Dat klinkt ons als muziek in de oren. Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze functie ontvangen? Neem contact op met onze recruiters Tessa, Karli of Bram. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bekijk ook alvast onze openstaande projectontwikkelaars vacatures. Solliciteer direct op de baan van je dromen.

Benieuwd naar jouw kansen bij ons als projectontwikkelaar?