Wat doet een uitvoerder?

De functie uitvoerder vormt een inspirerende rol op de bouw. Je bent als uitvoerder verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van het team op de bouwplaats.

Werken als uitvoerder

De functie uitvoerder vormt een inspirerende rol op de bouw. Je bent als uitvoerder verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van het team op de bouwplaats. Je draagt de technische en inhoudelijke verantwoordelijkheid van het project waar jij aan werkt, je coördineert grondig de uitvoering, lost indien nodig problemen op én bewaakt de planning.

Met veiligheid op één, fungeer jij als inspirerende leider op de bouwplaats, heb jij een voorbeeldfunctie en haal je het beste uit jouw mensen. Je bent zelfstandig, proactief en weet van aanpakken. Hierdoor schakel je moeiteloos tussen betrokken partijen en weet je als geen ander op de juiste manier met eindgebruikers en de opdrachtgevers te communiceren.

De taken van een uitvoerder

De werkzaamheden van een uitvoerder zien er als volgt uit:

  • Leidinggeven, coördineren, organiseren en plannen zit in jouw bloed.
  • Je bent verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van projecten. 
  • Je hebt de dagelijkse leiding op de werkplaats.
  • Je vormt de verbindende factor tussen alle betrokken partijen. 
  • Jij zorgt ervoor dat er een sterk en succesvol team staat.
  • stimuleert het team om kwaliteit te leveren en de doelstellingen te behalen.
  • Uitvoeren van kwaliteitscontroles op materialen en het werk.
  • Toezien op de naleving van de veiligheidsvoorschriften, dit door veiligheidscontroles en -inspecties.

Benodigde vaardigheden voor deze functie

Om een baan als uitvoerder binnen te harken, moet je minimaal een technische mbo-opleiding niveau 4 hebben afgerond. Wil je meer weten over de verschillende opleidingen om uitvoerder te worden? Check dan onze uitgelichte FAQ’s.

FAQ

Wat verdient een uitvoerder?

Als uitvoerder kun je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden. Ook ontvang je van ons meer dan het bovenwettelijk aantal vakantiedagen om je 8% vakantietoeslag goed te besteden en uitgerust aan het werk te gaan.

Welke opleiding voor uitvoerder?

Er zijn diverse MBO en/of HBO opleidingen te volgen om uitvoerder te worden. Deze opleidingen duren gemiddeld vier jaar. Tijdens de opleiding loop je veelal stage bij erkende leerbedrijven. 

Innovatie staat centraal 

De wereld verandert. Dit biedt kansen voor toekomstige en innovatieve concepten. Wij gaan deze uitdaging aan omdat Van Wijnen een ondernemend bedrijf is. Altijd op zoek naar manieren om het beter, sneller, goedkoper en milieuvriendelijker te doen. Daarom zetten we volop in op industrialisatie en datagedreven bouwen en besteden we alle aandacht aan kunstmatige intelligentie en digitalisering.

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Als werkvoorbereider bij Van Wijnen krijg je veel verantwoordelijkheden, maar vooral een hele fijne baan. Jouw ontwikkeling staat centraal en samen met jouw collega’s werk je aan de mooiste projecten. De ene dag werk je op kantoor aan een nieuwbouwproject. De andere dag sta je op de bouwplaats waar een compleet nieuwe wijk wordt gebouwd. Jouw werkdag ziet er altijd anders uit.

Benieuwd of de baan als uitvoerder bij je past?

Neem contact met ons op als een baan als uitvoerder helemaal in jouw straatje past. Onze recruiters beantwoorden graag al je vragen. Bekijk hieronder onze openstaande vacatures voor verschillende uitvoerder functies. De koffie staat klaar! Wij leren je graag kennen. Solliciteer via onderstaand formulier of neem contact met ons op via 073-521 90 14.