Wat doet een veiligheidskundige?

Werken als veiligheidskundige

Als veiligheidskundige bij Van Wijnen zet je jezelf in om alle collega’s bij Van Wijnen veilig, bewust en kwaliteitsgericht te laten werken. Je doel is om dit in ons DNA te verankeren. Hier heb je input voor nodig. Daarom bestaat een (groot) deel van je werktijd uit het bezoeken van onze bouwplaatsen. Zo kom je op de meest uiteenlopende en mooie locaties. Ook krijg je veel vrijheid om het gesprek met collega’s aan te gaan, een luisterend oor te bieden en te registreren wat wel en niet goed gaat vanuit veiligheidsoogpunt.

We begrijpen dat dit nog heel breed klinkt. Want hoe ziet een werkdag van een veiligheidskundige er uit en tegen welke uitdagingen loop je aan? We nemen je mee in de functie als veiligheidskundige bij Van Wijnen.

Dit zijn de werkzaamheden als veiligheidskundige bij Van Wijnen

Je sluit als veiligheidskundige bij Van Wijnen aan bij alle delen van het bouwproces. Het invullen van je rol als veiligheidskundige hangt van de regio af. Zo legt de ene regio de focus op het (proces-)kwaliteitsgericht werken en de andere regio juist op duurzaamheid in combinatie met veiligheid.

Omdat je bij alle delen van het bouwproces betrokken bent kun je vast wel voorstellen dat bijna geen enkele dag van een veiligheidskundige hetzelfde is. Het informeren van je regionaal management en het ondersteunen van de landelijke kwaliteitsafdeling zijn voorbeelden van belangrijke taken. Je hebt kantoordagen, dagen waarbij je veel overlegd en je bezoekt je of bent aangesloten bij een van onze prachtige projecten.

Je bent dé algemene vraagbaak. Wat houdt dat in? Je krijgt mails van collega’s met uiteenlopende onderwerpen en vraagstukken, je controleert project management plannen, ondersteunt projectteams bij het opstarten van projecten en je stelt presentaties op voor collega’s en directie. Aan diversiteit geen gebrek! Jouw advies en kritische blik is dan ook belangrijk. Want vanuit veiligheidskundig oogpunt zie je risico’s en signaleer je wanneer hulp of aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Naast luisteren, registreren en signaleren ga je het gesprek aan. Op deze manier zorg je dat collega’s het materiaalgebruik, werkmethoden en risico’s vanuit veiligheidsoogpunt naleven. Jouw werkzaamheden staan in het teken van verbinden en coachen. Zo ga je elke dag vol energie aan de slag om veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken in ons DNA te verankeren.

Wat doet een veiligheidskundige?

De mensen maken het werk

Header Werken Bij Van Wijnen Vrouw Kantoor

Je brengt tijdens een werkweek gemiddeld meer tijd door met je collega’s dan met familie en vrienden. Dan is een hecht team waar je je prettig voelt wel zo belangrijk. Daarom werk je samen met collega’s uit de streek. Aan gezellige collega’s geen gebrek. Door het organiseren van leuke teamuitjes creëren een gemoedelijke sfeer. Als veiligheidskundige bij Van Wijnen ben je betrokken bij alle takken van sport. Zo ben je in contact met verschillende afdelingen en collega’s.

Hoe ziet een dag van een veiligheidskundige er daadwerkelijk uit?

“Omdat we als veiligheidskundige geen 8 tot 5 mentaliteit hebben is het afhankelijk van je planning en afspraken hoe vroeg je jouw dag wilt beginnen. Een ding is zeker, geen dag is hetzelfde. Zo ga je de ene dag naar kantoor, je hebt dagen waarbij je bij overleggen aansluit en je gaat regelmatig langs bij een van onze mooie projecten. Na het drinken van een kop koffie en een update van je collega’s, ben je klaar om aan de slag te gaan.

Je opent je mail waarbij verschillende collega’s je hebben gevonden. Zo lees je over vragen, signalen en andere talloze onderwerpen. Wanneer je mail is bijgewerkt controleer je project management plannen, ondersteun je projectteams bij het intern opstarten van een project en stel je presentaties op voor collega’s en directies. Bij al deze taken zorgen we dat collega’s veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken.

Naast regionaal hebben we een steeds grotere rol voor landelijke ondersteuning. Wekelijks staat een overleg in Baarn of binnen een andere regio op de planning. Handig om deze overleggen te combineren met een projectbezoek.”

FAQ

Wat is het veiligheidskundige salaris?

Het salaris van een veiligheidskundige is afhankelijk van leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en het aantal contracturen. Je krijgt een concurrerend arbeidspakket met een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon, onkostenvergoeding en een vakantietoeslag van 8%. 

Welke opleiding voor veiligheidskundige?

Een veiligheidskundige word je niet zomaar. Je bent alert op kansen, nieuwe situaties en problemen. Zo speel je hier zo snel mogelijk op in. Een hbo veiligheidskundige diploma, eventueel aangevuld met een MVK-, of HVK-opleiding is een goede basis voor deze dynamische functie.  

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Heb je al ervaring opgedaan bij een ander bedrijf? Dan weet je dat dezelfde functie per bedrijf anders wordt ingezet of ingericht. Dus waarom kiezen voor Van Wijnen? Kijk eens bij onze verhalen. Hier lees je meer over de ervaringen van onze collega’s. Niemand beter dan onze collega’s kunnen je vertellen waarom zij kozen om te werken bij Van Wijnen.

Als veiligheidskundige krijg je veel verantwoordelijkheden en uitdagingen. Samen met je collega’s werk je aan de mooiste projecten (lokaal of regionaal) en draag je jouw steentje bij aan veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken. Je bent regelmatig op bouwplaatsen te vinden om in contact te komen en blijven met collega’s. Houd je van afwisseling in je werk? Mooi! Bij Van Wijnen werk je in een uitdagende sector waarbij je ruimte krijgt om mee te denken en te adviseren. Geen gebrek aan afwisseling in de functie van veiligheidskundige. 

Zin in een kop koffie of thee?

Lees je deze vacaturetekst met een grote glimlach op je gezicht? Dan drinken we graag een kop koffie of thee met je. Wacht niet langer en bekijk snel onze openstaande veiligheidskundige vacatures. Neem contact op bij vragen of wanneer je meer informatie wilt ontvangen.