Veiligheidskundige

Over de functie veiligheidskundige

Hé! Veiligheidsdeskundige in spe. Ben je de energiebron voor onze verbetermotor zodat iedereen bij Van Wijnen veilig te werk gaat? Lees dan zeker even de rest van de tekst door. Als veiligheidsdeskundige bij Van Wijnen zet je jezelf dagelijks in om veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken in ons DNA te verankeren. Dit doe je door gebruik te maken van de uitgangspunten van veilig werken.

Je vindt het gaaf om op een verbindende en coachende manier onze mensen in de regio mee te nemen in hoe ze zelf een veilige werkomgeving creëren. Dit doe je door adviseren, juist doorverwijzen, te informeren, vroegtijdig signaleren en door het bewaken van de ondergrenzen. Aandacht voor onze mensen is hierbij het sleutelwoord. Als team wil je weten hoe het met iedereen gaat en verdiep je in onze collega’s. Door het bieden van een luisterend oor signaleer je tijdig wanneer hulp of aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Wat de functie van veiligheidskundige leuk maakt is dat het een diverse functie is waarbij je echt in contact staat met verschillende collega’s. Van het werken aan een van onze mooie projecten en het leveren van een actieve bijdrage aan uitvoerders- en projectleiders bijeenkomsten tot het bezoeken van bouwplaatsen. Je gaat het gesprek aan om te zorgen dat het materiaalgebruik, werkmethoden en risico’s vanuit het veiligheidsoogpunt worden nageleefd. Bij Van Wijnen krijg je de ruimte om echt je eigen stempel op projecten te drukken en het verschil te maken. Gaaf toch!

Moet je dit dan allemaal alleen voor elkaar boksen? Nee dat zeker niet. Bij Van Wijnen werk je in een hechte club collega’s uit de streek. De taal is lokaal, de sfeer is lokaal en ja, zelfs de humor is lokaal. Korte lijnen, efficiency, inventiviteit, maatwerkoplossingen daar houden we en onze klanten ook van. Draag samen met ons bij aan iets goeds voor de leefomgeving en economie van onze regio.

Dit doe je als veiligheidskundige bij Van Wijnen

Een ding is zeker, geen enkele dag van een veiligheidskundige is hetzelfde. Je hebt kantoordagen, overleggen binnen Teams en dagen dat je naar een van de projecten toe gaat. Per regio verschilt de invulling van de KAM-manager. Ondanks dat de behoeften en aandachtspunten per regio verschillen, heb je een gemeenschappelijk doel. Om alle collega’s veilig, bewust en kwaliteitsgericht te laten werken.

Je hebt hier informatie voor nodig, informatie die onze collega’s hebben. Je dagelijkse werkzaamheden sluiten hier dan ook naadloos op aan. Naast de dagelijkse ondersteuning die je biedt, draait een landelijk programma van veiligheid. Je speelt een belangrijke operationele rol in de uitrol van dit programma.

De belangrijkste taken van een veiligheidskundige bij Van Wijnen zijn:

Wat Van Wijnen onderscheidt

Maar waarom wil je veiligheidskundige zijn bij Van Wijnen? Bij Van Wijnen kom je in een warm bad terecht. Vanaf het moment dat je een van onze vestigingen binnenkomt proef je de sfeer en aandacht voor de mens. Niet alleen omdat onze vestigingen gezellig zijn ingedeeld en regelmatig een uitje op de planning staat, maar juist omdat je werkt in een hecht team collega’s uit de streek. Dat voelt vertrouwd.

Dat vinden wij belangrijk omdat je een gesprekspartner bent voor je collega’s. Ondanks dat je veel op pad bent, sta je er nooit alleen voor. Het hele team zet zich in om iedereen bij Van Wijnen veilig, bewust en kwaliteitsgericht te laten werken. Samen maken we het verschil.

Maar wist je dat Van Wijnen meer is dan alleen bouwen? We onderscheiden ons als werkgever doordat we samen grenzen verleggen. We doen continu onderzoek naar hoe het werk anders, veilig en beter kan. Dit doen we met passie en vakmanschap.

FAQ

Wat doet een veiligheidskundige?

Een veiligheidskundige bij Van Wijnen heeft een belangrijke taak en verantwoordelijkheid. Je zet je dagelijks in om veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken in ons DNA te verankeren.

Wat is het veiligheidskundige salaris?

Het salaris van een veiligheidskundige is afhankelijk van leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en het aantal contracturen. Je krijgt een concurrerend arbeidspakket met een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon, onkostenvergoeding en een vakantietoeslag van 8%.

Welke opleiding voor veiligheidskundige?

Een veiligheidskundige word je niet zomaar. Je bent alert op kansen, nieuwe situaties en problemen. Zo speel je hier zo snel mogelijk op in. Een hbo veiligheidskundige diploma, eventueel aangevuld met een MVK-, of HVK-opleiding is een goede basis voor deze dynamische functie.  

Wat we verwachten van een veiligheidskundige bij Van Wijnen

  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een MVK-, of HVK-opleiding.
  • Je bent proactief, zichtbaar op de werkvloer en je hebt van nature invloed op anderen.
  • Je bent alert op kansen, nieuwe situaties of problemen en er in een vroeg stadium naar handelen.
  • Je signaleert problemen of belemmeringen en lost deze zo snel mogelijk op.   
  • Je hebt overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
  • Je bent analytisch, onderscheid trends en vertaalt dit in een advies.
  • Je bent communicatief vaardig. Denk aan open, vriendelijk, ondersteunend en wanneer nodig kun je de noodzaak van de situatie overbrengen.
  • Je hebt coaching- en adviesvaardigheden. De boodschap kun je zonder moeite mondeling of schriftelijk overbrengen.
  • Je krijgt er energie van om met elkaar iets neer te zetten.

Ben je de veiligheidskundige die Van Wijnen zoekt?

Zie je  jezelf al helemaal rondlopen op de verschillende bouwterreinen als gesprekspartner om de kwaliteit en veiligheid te borgen? En herken je jezelf in bovenstaande tekst? Neem dan snel een kijkje in onze openstaande vacatures. Wie drinken we binnenkort een kop koffie terwijl we bespreken op welke manier je een aanwinst bent voor ons team. Heb je vragen? Onze recruiters helpen je graag.

Zie je jezelf al in de schoenen staan van een veiligheidskundige?

Bedrijfsleiding & Projectleiding

Gerelateerde vacatures

Ben jij op zoek naar een afwisselende stage waarin je alle kneepjes van het Marketing & Communicatie vak kunt leren?…

Bedrijfsleiding & Projectleiding

32-40 uur

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Als Calculator draag jij graag je steentje…

Bedrijfsleiding & Projectleiding

32-40 uur

Als Trainee bij van Wijnen Zuid kan jij je interesses kenbaar maken en stellen wij samen de stappen van jouw…

Bedrijfsleiding & Projectleiding

32-40 uur