Welke opleiding voor veiligheidskundige?

De Van Wijnen verbetermotor

We zeggen met recht dat je als veiligheidskundige bij Van Wijnen de energiebron bent voor onze verbetermotor. Jouw kritische blik spot van veraf risicovolle situaties. Je bent alert op kansen, nieuwe situaties of problemen. Je geeft advies of verwijst deze naar de juiste collega’s door. Zo kun je hier in een vroeg stadium de kwaliteit bewaken en risico’s beperken.

Je twijfelt geen seconde en schakelt meteen om de keuzes in materiaalgebruik en werkmethoden zo veilig mogelijk te maken. Je neemt wat je ziet mee om bij projecten en bijeenkomsten uitvoerders en projectleiders mee te krijgen in het belang van veiligheid op de werkvloer. Als veiligheidskundige bij Van Wijnen maak je je hard om veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken in ons DNA te verankeren.

Een veiligheidskundige word je dan ook niet zomaar. Je hebt een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een werkomgeving waar iedereen veilig en op een goede manier zijn/haar werk kan doen. Een hbo werk-, en denkniveau, aangevuld met een MVK-, of HVK-opleiding geeft je een goede basis. Vervolgens krijg je bij Van Wijnen de ruimte om met specifieke trainingen en cursussen je kennis te upgraden. 

Opleiding voor veiligheidskundige

Waar je ook komt, overal is de veiligheid van mensen, gebouwen en informatie belangrijk. Als veiligheidskundige bij Van Wijnen moet je een afgeronde opleiding veiligheidskundige hebben. Hier leer je belangrijke competenties als:

Van Wijnen werkvoorbereiding

Ontwikkel jezelf als veiligheidskundige

In een snel veranderende wereld is het belangrijk dat we bij Van Wijnen mee veranderen. Als veiligheidskundige merk je dat de veranderingen effect hebben op de collega’s. De collega’s moeten meebewegen en dat heeft tijd nodig om aan te wennen. Je helpt ze met vragen of verwijst ze naar de juiste collega.

Om je hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen krijg je voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We bieden een ruim aanbod aan trainingen en opleidingen. En misschien nog wel belangrijker, zodat je uitdaging en plezier blijft houden binnen je functie. Het Van Wijnen College helpt je hierin verder

FAQ

Wat doet een veiligheidskundige?

Een veiligheidskundige bij Van Wijnen heeft een belangrijke taak en verantwoordelijkheid. Je zet je dagelijks in om veilig, bewust en kwaliteitsgericht werken in ons DNA te verankeren.

Wat is het veiligheidskundige salaris?

Het salaris van een veiligheidskundige is afhankelijk van leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en het aantal contracturen. Je krijgt een concurrerend arbeidspakket met een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon, onkostenvergoeding en een vakantietoeslag van 8%.

Werk samen met ons aan een beter leven

Het laatste wat je wil is werken bij een organisatie waar je een nummertje bent. Je hebt een stem die gehoord mag worden. Die ruimte krijg je bij Van Wijnen. Als familiebedrijf werken we met een hecht team. Een team is niet alleen fijn om te sparren over een lastige situatie, het is fijn om te leren van elkaar, een grapje te maken op de werkvloer of na werk met collega’s te borrelen.

Je bent als veiligheidskundige veel onderweg naar bouwplaatsen. Daardoor leer je veel van onze familieleden kennen. We werken samen aan ruimte voor elkaar en voor een beter leven. Dat zie je in wat we doen, en in wie we zijn.

Ben je oprecht, gedreven en grensverleggend? Wacht niet langer en neem contact op met onze recruiters. Zij helpen je graag verder. Ook kun je alvast kijken welke vacatures we op dit moment open hebben staan voor veiligheidskundigen.