Wat is BIM?

BIM in de ogen van Van Wijnen

Wat is BIM volgens jou? Wanneer je het aan verschillende mensen vraagt, valt je misschien op dat iedereen het op een andere manier omschrijft. Bij Van Wijnen hebben we het niet over BIM, maar BIM’t; Bouw Informatie Management team. Dit is de digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. Daarom is het begeleiden van collega’s, zodat ze informatie op de juiste manier verwerken, een van je belangrijkste taken. Samen met je team denk je continu na over het integraal beheer en (her)gebruik van digitale bouwwerk informatie. Niet alleen op het moment dat we bouwen, maar tijdens de hele levenscyclus van een bouwwerk.

Hoe eerder je als BIM medewerker aansluit bij het bouwproces, hoe beter. Zo start je zo snel mogelijk om projectspecifieke BIM-protocollen op te stellen. Na het vaststellen van de doelen, blijf je deze door heel het project monitoren. Geen betere manier om als team op koers te blijven. Daarom zorg je voor een optimale inrichting van het samenwerkingsplatform. Merk je dat je collega’s het nog niet helemaal begrijpen? Dan ben je de eerste die klaar staat om ze zo goed mogelijk op weg te helpen. Je bent niet alleen een vraagbaak voor BIM gerelateerde vragen, ook help je het team op weg met andere applicaties, computerinstellingen en ICT-vragen.

Bij Van Wijnen zet je de meest complexe architectonische ontwerpen om naar een begrijpbaar BIM-model. Door de gegevens in één keer in een model te gieten maak je de informatieoverdracht tussen opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemers en installateurs makkelijk. Het is dé uitwerking naar een bouwaanvraag. BIM ontwikkelt zich altijd door. Daarom houd je je ogen open voor de nieuwste ontwikkelingen. Zo draag je jouw steentje bij om de bouwsector te digitaliseren en innoveren.

Oog voor je omgeving

Wat doet een BIM modelleur?

Wat doet een BIM regisseur?

Waarom werken bij Van Wijnen

Oprechte, open samenwerking typeert hoe we bij Van Wijnen werken. We zijn trotse vak liefhebbers en willen uitblinken in alles wat we doen. Daarom krijg je bij ons alle ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het is je vast niet ontgaan dat we een van de grootste aannemers van Nederland zijn. Maar wist je dat we werken onder de mentaliteit van de lokale aannemer op de hoek? Zo zijn we altijd in de buurt van klanten, leveranciers, huurders en kopers. Dat verbindt ons met de mensen met wie en voor wie we bouwen. Dat brengt vele voordelen met zich mee. Doordat we landelijk operatief zijn profiteer je van de kennis, ervaring en werk je samen met je collega’s aan de meest gave en uiteenlopende projecten.

Een dag van een BIM medewerker

Mijn dagen zien er heel divers uit. De ene dag ga ik naar kantoor en ben ik de hele dag in gesprek met mijn collega’s, de andere dag ga ik bij mijn collega’s langs op de bouwplaats. Dit probeer ik zo veel mogelijk te doen. Ook werk ik één dag in de week thuis om wat administratief werk weg te werken. Ook dat hoort er allemaal bij.

Dagelijks houd ik me vooral bezig om onze processen in beeld te brengen. Door kritisch naar deze processen te kijken probeer ik, samen met mijn team, deze te verbeteren door BIM en het toepassen van andere digitaliseringstrajecten. Zo zit ik op het moment vaak met het bedrijfsbureau om tafel om te kijken naar de meest ideale manier om BIM in te zetten.

Wat BIM zo leuk maakt, is dat het zich altijd blijft doorontwikkelen. Het daagt je uit om bij te blijven met de nieuwste mogelijkheden en deze tegelijkertijd vertalen naar begrijpelijke materie voor op de werkvloer.

FAQ

Wat is het BIM modelleur salaris?

Wat het salaris van een BIM modelleur is, hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, eerder opgedane ervaring en hoeveel uur je bij ons komt werken. Daarnaast biedt Van Wijnen een uitstekend concurrerend arbeidspakket met een bovengemiddeld salaris en een vakantietoeslag van 8%

Welke opleiding voor BIM medewerker?

Technische vaardigheden en een analytisch vermogen zijn belangrijke vaardigheden van een BIM modelleur. Een MBO of HBO bouwtechnische of civiele opleiding geven je de fundering om op voort te bouwen.

Bouw met ons aan een thuisgevoel voor iedereen

Iedereen heeft recht op een warme en veilige thuishaven. Door de stijgende prijzen en krappe huizenmarkt is dit helaas niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom gaat ons werk over mensen. Samen maken we ons sterk om plekken te creëren waar mensen graag zijn en ze zich echt thuis kunnen voelen. Dat voelt goed.

De missie van Van Wijnen is om samen te bouwen aan ruimte voor een beter leven. Met de toenemende vraag naar betaalbare en passende woningen, neemt de uitdaging in deze tijd toe. Jouw creativiteit en oplossend vermogen is dan ook heel erg welkom.

Ontdek of je de BIM medewerker bent die we zoeken

Ben je klaar voor de uitdaging of voor de volgende stap in je carrière? Dan komen we graag met je in contact. Laat in je motivatie weten hoe je jezelf hebt voorbereid op de functie en waarom je je bij de gezelligste bouw familie in Nederland wil voegen. Wie weet spreken we elkaar snel om kennis te maken.