Welke opleiding voor BIM medewerker?

Oog voor detail

Een BIM medewerker bij Van Wijnen ziet de kleinste details, die de meeste mensen over het hoofd zien. Met jouw oog voor detail werk je ieder project tot in de puntjes uit. Je bent pas tevreden wanneer je vanuit de ontwerpfase alles zorgvuldig overdraagt naar productie en assemblage.

Digitalisering is een feit en een must om als bouwbedrijf toekomstbestendig te blijven. BIM is verweven door het hele bouwproces, dat maakt het werk zeer uitdagend. Inhoudelijke en bouwtechnische kennis is nodig om de architectonische ontwerpen om te zetten in een begrijpbaar BIM-model. Je affiniteit met uiteenlopende programma’s en digitalisering, maken dat deze functie jouw op het lijf geschreven is.

Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor de bouwkundige tekeningen. We verwachten dat je met een open blik in de wereld kijkt, gedreven en nauwkeurig werkt. Een bouwtechnische of civiele opleiding bereid je voor op de uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden van een BIM medewerker. Heb je de drive en het complete pakket in huis om de BIM medewerker te zijn die we zoeken? Ontdek het door snel verder te lezen.

Deze BIM opleiding zorgt voor een goede fundering

Opleiding | Werken bij Van Wijnen

Bouwstenen voor een BIM medewerker

Het is jouw taak als BIM medewerker om collega’s te coachen om BIM zo goed mogelijk in te zetten bij het bouwproces. Vanuit je opleiding en opgedane werkervaring heb je een aantal vaardigheden en competenties in huis. Toch geven we kort aan welke bouwstenen een BIM medewerker bij Van Wijnen nodig heeft. Maak je geen zorgen wanneer je een vaardigheid nog niet onder de knie hebt. Maak gebruik van het Van Wijnen College om hiermee aan de slag te gaan.

Blijf jezelf ontwikkelen bij Van Wijnen

Stilstaan is achteruitgaan. BIM krijgt in de toekomst een belangrijkere rol om de gebruiksfase van een project. Binnen een continu veranderende wereld is het belangrijk dat we bij Van Wijnen mee veranderen. Daarom bieden we binnen het Van Wijnen College uiteenlopende cursussen en unieke trainingen aan om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Mis je een training of cursus? Laat het dan aan ons weten.

FAQ

Wat is BIM?

Bij Van Wijnen verstaan we onder BIM de digitale samenwerking in de gebouwde omgeving. We denken continu na over het integraal beheer en (her)gebruik van digitale bouwwerk informatie. Niet alleen op het moment dat we bouwen, maar tijdens de hele levenscyclus van een bouwwerk.

Wat is het BIM modelleur salaris?

Wat het salaris van een BIM modelleur is, hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, eerder opgedane ervaring en hoeveel uur je bij ons komt werken. Daarnaast biedt Van Wijnen een uitstekend concurrerend arbeidspakket met een bovengemiddeld salaris en een vakantietoeslag van 8%.

Samen bouwen we aan een ruimte voor een beter leven

Ons werk gaat over mensen, in alle fasen van hun leven. Bij Van Wijnen zetten we ons iedere dag in om plekken te creëren waar mensen graag zijn en zich thuis voelen. Dat verdient iedereen. Dit doen we met oog op innovatie, milieu en onze planeet. Dan werk je aan een ruimte voor een beter leven. Help je ons om onze missie te bereiken? Onze recruiters Tessa, Karli of Bram komen graag met je in contact.

Benieuwd naar jouw kansen bij ons als BIM medewerker?