Wat doet een projectleider?

Als projectleider zorg je samen met jouw collega’s voor het succes van een project. Zodra een opdracht binnenkomt, ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het gehele team.

Werken als projectleider

Als projectleider zorg je samen met jouw collega’s voor het succes van een project. Zodra een opdracht binnenkomt, ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het gehele team. Ondernemerschap, begrijpen en vertalen wat de klant vraagt en wilt, dat is waar deze baan om draait. 

Wat doet een projectleider bij Van Wijnen?

Jij als projectleider bewaakt de voortgang, kwaliteit en bent de verbindende factor tussen Van Wijnen en de klant. Klanten en partners staan bij jou op nummer één en je levert daarbij gefundeerde input op techniek, planning en kosten tijdens het voortraject en weet daarmee onderscheidende, klantgerichte en winnende oplossingen te bedenken, die je zelf aan de klant presenteert.

Bij jou ligt de focus op het continu verbeteren van processen met in je achterhoofd de klanttevredenheid. Naast het coördineren van taken, speel je ook een grote rol bij het werven van nieuwe opdrachten. In de uitvoeringsfase van een project gebruik je de kennis uit het voortraject om tot een goed eindresultaat van het project te komen. Je houdt de ontwikkelingen in de branche goed in de gaten en betrekt daarbij de organisatie, het team en de medewerkers. 

Ruimte creëren voor een beter leven. Dat is wat we doen, met als kernwaarden oprechtheid, enthousiasme en grensverleggend. Kortom, je bent een capabele projectleider en we willen dat je verantwoordelijk bent voor onze projecten, maar ook onze collega’s, klanten en partners werken graag met je samen.

Het optimale resultaat van een project, daar streef jij naar. Bij Van Wijnen draait dat om een tevreden opdrachtgever, een winstgevend financieel plaatje en een veilige bouwplaats. Met jouw menselijke manier van leidinggeven zorg je dat iedereen maximaal presteert. Je staat dagelijks in contact met co-makers, leveranciers en opdrachtgevers en zorgt dat je altijd een stap voor bent. En constant verbeteren; dat zit in jouw DNA. Fijn, want wij doen de dingen morgen graag nóg een stukje beter.

Werkzaamheden projectleider

Kortom, ben jij de bindende factor op projectniveau in je team en richting externen, maar ook ben je cruciaal in de totale organisatie. Met veel vrijheid en ruimte voor initiatief draag jij zorg voor de invulling van onze slogan ‘meer dan bouwen’.

FAQ

Wat verdient een projectleider?

Als eindverantwoordelijke voor het project zorg je dat alle werkzaamheden in goede orde verlopen. En daar staan uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover. Ook ontvang je van ons meer dan het bovenwettelijk aantal vakantiedagen om je 8% vakantietoeslag goed te besteden en uitgerust aan het werk te gaan.

Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. 

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Van Wijnen denkt vooruit. We streven ernaar dat iedereen in ons team zich ontwikkelt op persoonlijk én werkgebied. Die investering begint in de praktijk van alledag: gewoon door te doen én door van elkaar te leren. Niet alleen dat, ook mogen alle collega’s van het Van Wijnen College profiteren.

Benieuwd of de baan als projectleider bij je past?

Nieuwsgierig of er wat voor jou bij zit? Je bent meer dan welkom in één van onze 27 vestigingen. Bekijk hieronder onze openstaande projectleiders vacatures. De koffie staat klaar! Wij leren je graag kennen.