Wat verdient een projectleider?

Als projectleider fungeer je als verbinder en ben je het aanspreekpunt voor zowel interne als externe communicatie. JIj bewaakt de kwaliteit van projecten en zorgt voor duidelijke afspraken met de klant.

Functieomschrijving projectleider

Als projectleider fungeer je als verbinder en ben je het aanspreekpunt voor zowel interne als externe communicatie. JIj bewaakt de kwaliteit van projecten en zorgt voor duidelijke afspraken met de klant. Naast jouw coördinerende werkzaamheden, zorg je ook inhoudelijk voor de werving van nieuwe opdrachten. Je raakt geïnspireerd door nieuwe bouwtechnieken en je duikt graag in de planning en kosten tijdens een voortraject. 

Een projectleider bij Van Wijnen zorgt al met al voor innovatieve, onderscheidende en klantgerichte oplossingen. Bouwen aan ruimte voor een beter leven, dat is waar het uiteindelijk om draait. Maar wat verdient een projectleider? En waar hangt het salaris van af? Wij lichten het graag toe.

Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van een projectleider

Als eindverantwoordelijke voor het project zorg je dat alle werkzaamheden in goede orde verlopen. En daar staan uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover. Als projectleider krijg je een bovengemiddeld salaris en onkostenvergoeding. Daarnaast heb je recht op vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon. Ook ontvang je in de bouwsector meer dan het bovenwettelijk aantal vakantiedagen.

Projectleider salaris doorgroeimogelijkheden

Het perspectief binnen het werkveld van een projectleider is niet eenvoudig aan te tonen, omdat het in de meeste gevallen voor een groot deel afhangt van je eigen kennis, vaardigheden en capaciteiten. Een flink aantal medewerkers binnen Van Wijnen groeit vroeg of laat automatisch door naar een rol als projectleider. Dit zijn dan ook de medewerkers met de juiste capaciteiten en motivatie. Je kunt je de projectleider ook voorstellen als de manager. 

Projectleider worden is dus niet alleen afhankelijk van het opleidingsniveau. Over het algemeen is er voldoende vraag naar deze gemotiveerde en grensverleggende projectleiders. De carrièremogelijkheden van de projectleider zijn veelal sterk afhankelijk van de behaalde resultaten die je weet binnen te halen. Het is denkbaar dat een goede projectleider uiteindelijk doorgroeit tot afdelingsmanager of andersoortige managementfuncties.

FAQ

Wat doet een projectleider?

Als projectleider zorg je samen met jouw collega’s voor het succes van een project. Zodra een opdracht binnenkomt, ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het gehele team.

Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. 

Benieuwd of de baan als projectleider bij je past?

Als jij ervan overtuigd bent dat jij een bijdrage aan onze ambities kan leveren, kom dan gezellig bij ons op de koffie en laat zien wie je bent. Je bent meer dan welkom in een van onze 27 vestigingen. 

Nieuwsgierig naar meer?