Timmerman Frank: ‘Van Wijnen voelt als een warm familiebedrijf’

Timmerman Frank Holterman heeft al aan menig Achterhoeks en Twents bouw-, renovatie en transformatieproject zijn kennis en kunde bijgedragen. Op 21-jarige leeftijd, na zijn NVOB-opleiding in Borculo, begonnen bij Van Wijnen. Maar liefst drie van de vier jaar opleiding doorliep hij bij Van Wijnen. Dat beviel zo goed, dat hij in juni 2006 een definitief contract tekende bij onze vestiging in Eibergen. Frank vertelt!

Elke dag is anders

‘Dus ook de werkzaamheden met bijbehorende uitdagingen. Ik vind het heel leuk om samen te kijken hoe we zo’n uitdaging gaan aanpakken. En als iemand die graag met de handen werkt, nog leuker om er mee aan de slag te gaan en het idee dat we hebben bedacht tot uitvoering te brengen. Het gezellige contact met de bewoners, maakt het extra leuk. Als ik blije gezichten zie aan het einde van de dag, dan ga ik ook met een voldaan gevoel naar huis’.  

Frank Holterman

Timmerman Van Wijnen Eibergen

‘Van Wijnen voelt als een warm familiebedrijf’

Van renovatie tot transformatie; de werken zijn Frank allemaal even lief

‘Na al die jaren, heb ik wel veel timmerwerk mogen verrichten. Het varieert van nieuwbouw, transformatie tot renovatie. Ze zijn mij allemaal even lief. Als ik er dan toch een paar mag noemen; de  nieuwbouw van het verzorgingstehuis Markenhuis in Beekbergen en de bouw van het Vrouw en Kind centrum voor Medisch Spectrum Twente in Enschede, een nieuw  appartementencomplex in het centrum van Enschede, het Intercity hotel in dezelfde stad, maar ook in Winterswijk heb ik meerdere renovatieklussen gedaan. Ook maak ik zo af en toe een uitstapje buiten de regio, zoals bij de nieuwbouw van bloemingveilinghal Plantion in Ede. Stuk voor stuk mooie opgaves met hun eigen uitdagingen’. 

Dit is een werkdag van Frank

‘Ik begin altijd lekker vroeg. Om 07.00 uur start ik met koffie zetten voor de collega’s op de bouwlocatie. Hoort erbij he?! Om 07.15 uur starten we in de te renoveren woning en nemen we de werkzaamheden nog een keertje door met de onderaannemers en met de bewoners. Daarna gaan we aan de slag met de werkzaamheden die voor die dag op de planning staan, waarbij we blijvend in de gaten houden of alles volgens planning verloopt. Lopen we achter, dan helpen we elkaar, zodat we rond 15.30 uur ook kunnen starten met opruimen van de woning. Dan nemen we de dag ook nog even door met de bewoner[s], zodat we daarna tevreden richting huis kunnen.   

‘Als ik blije gezichten zie aan het einde van de dag, dan ga ik ook met een tevreden gevoel naar huis’

Frank Holterman, timmerman Van Wijnen Eibergen

Dit maakt dat Frank zich thuis voelt bij Van Wijnen

‘Alles is heel goed geregeld. We hebben korte communicatielijnen. Er is veel aandacht voor veiligheid en ik werk elke dag met fijne collega’s én echte vakmensen aan de mooiste projecten die ook nog eens heel verschillend zijn. Ook werken we samen met vaste onderaannemers die bijvoorbeeld het schilder- en installatiewerk voor hun rekening nemen. Af en toe staan we ook stil bij de samenwerking. Hartstikke gezellig en het zorgt ervoor dat we elkaar steeds beter leren kennen en op elkaar ingespeeld raken. Eigenlijk voelt Van Wijnen als een warm familiebedrijf waar je jouw vakkennis kwijt kunt of verder kunt leren’.  

Net als Frank ook aan de slag bij Van Wijnen?