Anne is assistent-uitvoerder bij Van Wijnen, hoe vindt ze het?  

Als kind liep Anne op ‘papadag’ altijd over bouwplaats met haar vader, die een bedrijf had in civiele techniek. Niet zo gek dus dat ze op jonge leeftijd al warm werd voor een functie in de bouw. Tijdens haar HBO-studie liep Anne Schreuder stage bij Van Wijnen. Zomer 2022 studeerde ze af. Nu werkt ze fulltime als assistent-uitvoerder bij onze vestiging in Heerhugowaard.  

Waarom koos jij voor de bouw? 

‘’Ik was als kind al een stoere chick. Zo voetbalde ik bijvoorbeeld in een jongensteam. En ik was creatief. Knutselen, tekenen, iets met je handen doen: daar hield ik van. Mijn vader had een bedrijf in civiele techniek. Op ‘papadag’ zat ik niet op de bank, maar liep ik met een veel te grote helm rond op de bouwplaats. Op de havo was ik goed in wiskunde en natuurkunde. Bouwkunde was een logische studiekeuze.  

En nu aan de slag als uitvoerder. Wat trekt jou aan in deze functie? 

‘’Met elkaar iets maken is leuk. Het begint met een platte tekening en vervolgens zie je een gebouw tot stand komen. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat de dagelijkse gang van zaken op de bouw goed verloopt. Vaak zijn er allerlei uitdagingen, zoals materiaal dat niet op tijd geleverd wordt. Samen lossen we het op. Dat dynamische en uitdagende past bij me. Ik kies niet snel voor de ‘makkelijke’ weg. Er moet wel actie zijn.” 

Anne Schreuder

Assistent-uitvoerder

”Het fijne van Van Wijnen is dat ik alle vrijheid en kansen krijg. Er zijn hier genoeg groeimogelijkheden en leren wordt gestimuleerd.”

Welke eigenschappen maken jou geschikt voor dit werk? 

‘’Ik ben niet op mijn mondje gevallen en durf te zeggen waar het op staat.’’ Anne lacht als ze vertelt hoe dat komt. ‘’Ik heb twee oudere broers, dus ik heb altijd moeten ‘vechten’ voor m’n plekje. En ik ben in Amsterdam opgegroeid. Daar zijn ze recht voor z’n raap. De bouw is naar mijn mening een wereld waar je je mannetje moet staan, dus dan is deze eigenschap wel handig!’’ 

Waar word jij elke dag blij van?  

“Dat we echt iets neerzetten met elkaar. Op dit moment werk ik in Alkmaar onder de noemer het Palet aan de nieuwbouw van drie appartementencomplexen. Het maakt me trots dat we zulke projecten met ons team mogen maken. Als ik ’s avonds op weg ben naar huis, ben ik voldaan en denk ik, weer een mooie dag gehad, op naar morgen!”

Welke ambities heb je voor de komende jaren?  

“De komende jaren ga ik me verdiepen in deze functie. Daarna wil ik graag hogerop. Ik heb respect voor mensen die hun leven lang hetzelfde doen, maar ik kan je op een papiertje geven dat dat bij mij niet gaat gebeuren. Er is meer en ik denk dat ik het kan, dus waarom niet? Het fijne van Van Wijnen is dat ik alle vrijheid en kansen krijg. Er zijn hier genoeg groeimogelijkheden en leren wordt gestimuleerd.” 

 

Ook aan de slag bij Van Wijnen?