Maak kennis met Van Wijnen Zwolle

Wat betekent werken bij Van Wijnen voor onze collega’s? Deze vraag stelden wij aan vijf collega’s van onze locatie in Zwolle. Aan het woord zijn Roald Boschman, Thijn Rosendal, Martin ten Have, Gerrald Fidder en Niek Hartgerink.

Roald en Thijn

Dit timmerduo spreken we in Elburg, waar ze op dat moment bezig zijn met de restauratie en transformatie van het oude postkantoor. Thijn is leerling timmerman en is blij met zijn leermeesters die hem de kneepjes van het vak leren. Alleen staat hij er nooit voor, want als we hem naar het contact met zijn collega’s vragen, beaamt hij dat dat erg fijn is: ‘’Ik word zelfs elke dag opgehaald en thuisgebracht’’.

Dat past ook bij de sfeer binnen het team, waarover Roald zegt dat het heel informeel is: ‘’Er wordt altijd gelachen, geouwehoerd, maar we zijn serieus, wanneer we serieus moeten zijn.’’

Martin

Martin is timmerman voorman en werkt al best een poos bij Van Wijnen Zwolle. We spreken af in Zwolle, waar hij werkt aan de renovatie van 24 appartementen. De afwisseling in zijn werk, is een van de dingen wat zijn baan zo leuk maakt. ‘’Geen dag is hier hetzelfde. Je werkt aan veel verschillende projecten en ontmoet bijna elke dag wel weer nieuwe mensen, dat maakt het voor mij echt leuk’’.  

Gerrald

Gerrald werkt als uitvoerder op nieuwbouwproject Havenkade in Dronten. Dit is dan ook de plek waar we elkaar ontmoeten. Als je Gerrald vraagt wat Van Wijnen een fijne werkgever maakt, is zijn antwoord kort maar krachtig: ‘’Er zijn veel mogelijkheden, zoals het aanbieden van cursussen en opleidingen. En je hebt de mogelijkheid om door te groeien’’.

”Er zijn veel mogelijkheden, zoals het aanbieden van cursussen en opleidingen. En je hebt de mogelijkheid om door te groeien.”

Gerrald Fidder, uitvoerder Van Wijnen Zwolle

Niek

Als senior projectleider is Niek veel op onze projecten te bekennen, maar we ontmoeten hem op de thuishaven van Van Wijnen Zwolle. Wat hem trots maakt? ‘’Als ik langs een project rijd, die ik van tekening opgebouwd zag worden’’.

Ook een baan met doorgroeimogelijkheden?