Werkvoorbereider

Bekijk de vacatures

Over de functie werkvoorbereider

Binnen bedenken, buiten uitvoeren

De werkvoorbereider bij Van Wijnen speelt een cruciale rol in het bouwproces: door van A tot Z te bepalen wanneer wat moet gebeuren – voor de bouwprojecten die in uitvoering zijn, óf gaan. Je zorgt ervoor dat alles op tijd op de bouwplaats is: tekeningen en werkplannen, maar ook bouwmateriaal, hijskranen en ander materieel. Dat betekent goed communiceren en scherp onderhandelen. 

De werkvoorbereider bij Van Wijnen werkt hard, maar aan sfeer, humor en saamhorigheid geen gebrek. Je weet dat je gesteund wordt door projectleiders en directie. Samen de schouders eronder voor het beste bouwproject: dat is wat ons drijft, dat is wat ons bindt.

Wat doet een werkvoorbereider: zorgen voor een optimaal bouwproces

Collega’s zijn ons dierbaar, iedereen vormt een schakel van de ketting. Die ketting is in dit geval het bouwproces, met de werkvoorbereider als onmisbare spin in het web. De werkvoorbereider bij Van Wijnen heeft oog voor innovatie. Dat komt goed uit, want we geloven in vooruitgang.

Benieuwd of Van Wijnen iets voor jou is?

Woningbouw
Als werkvoorbereider bij Van Wijnen krijg je alle ruimte voor vernieuwende ideeën! Dus bij de bouw van een nieuwe woonwijk – of het nu om 20, 40 of 100 woningen gaat – mag jij vertellen hoe het nog sneller, goedkoper en efficiënter kan.

Utiliteitsbouw 
Complexe bouwprojecten, zoals een ziekenhuis, stationshal of school vormen een flinke uitdaging voor de werkvoorbereider in de bouw die zijn vak verstaat. Aan jou de taak om alle verschillende materialen en het grote aantal betrokken partijen tot één geheel te smeden.

Renovatie en transformatie
Als werkvoorbereider weet je wat er speelt in de omgeving, bij de opdrachtgever, op de bouwplaats en bij de eindgebruiker. Je zorgt dat alles past in de bestaande omgeving. Niet altijd even makkelijk, maar bij Van Wijnen houden we van aanpakken.

Trots op projecten
Natuurlijk zijn we trots op wat we neerzetten. En als werkvoorbereider krijg je volop waardering van directie en collega’s. Maar veel tijd om bij succes stil te staan is er niet. Liever stropen we de mouwen op, door naar het volgende project.

FAQ

Wat doet een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider vorm je de centrale rol binnen het bouwproces en daar komen veel verantwoordelijkheden bij kijken. Hierdoor is het een extreem populaire functie voor mensen met een technische achtergrond. Je bent een onmisbare schakel. 

Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. 

Wat verdient een werkvoorbereider?

De stappen die jij als werkvoorbereider gaat maken in jouw salaris zijn CAO gebonden, maar bij goed functioneren wordt hier intern ook een stap geboden. Als werkvoorbereider kun je opklimmen naar diverse functies, zoals: senior werkvoorbereider, projectleider of projectcoördinator. Bij deze stap in jouw carrière, hoort vanzelfsprekend ook een loonsverhoging. 

Welke opleiding voor werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider heb je minimaal een mbo-diploma Middenkaderfunctionaris of Infra in bezit. Wanneer je met grotere en gecompliceerdere projecten aan de gang wil, is hbo- of wo-niveau een vereiste. De hbo/wo-opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek is dan de volgende stap. 

Waarom de rol als werkvoorbereider bij Van Wijnen jouw op het lijf is geschreven (of juist niet):

Wat wij vragen:

Wat wij niet vragen:

Wat kun je verwachten als werkvoorbereider?

Wij werken lokaal, met de voordelen van een groot bedrijf. Samen bieden we de beste kwaliteit voor de klant én voor onze medewerkers. Want alleen als jij het beste uit jezelf haalt, presteer je optimaal – en dat komt diezelfde klant ten goede. 

Daarom vinden we het zo belangrijk dat je blijft werken aan jezelf. Training-on-the-job, coaching en begeleiding door ervaren collega’s; we sleutelen met je mee. Jouw ontwikkeling heb je bij ons in eigen handen.  Je kijkt zelf naar hoe jij je wilt ontwikkelen en welke vervolgstap in opleiding hierbij past.

Meer dan werk

Maar er is meer dan werk bij Van Wijnen. Er zijn diverse initiatieven vanuit collega’s, maar ook vanuit het bedrijf worden er onder andere borrels, teamuitjes en personeelsfeesten georganiseerd.

De rode wasstraat

Om nieuwe collega’s een warm welkom te heten is er een leuk introductieprogramma. Zo leer jij ons snel kennen en voel jij je snel thuis: dat is voor ons ‘meer dan bouwen’.

Vacatures

Werkvoorbereiding
Projectbegeleider Servicebouw – Limburg
Sittard, Noord-Brabant
Werkvoorbereiding
Projectvoorbereider
Gorredijk, Friesland
Werkvoorbereiding
Projectbegeleider Servicebouw
Breda, Noord-Brabant
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereider Renovatie
Sittard, Limburg
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereider
Rosmalen, Noord-Brabant
Werkvoorbereiding
Projectbegeleider Vastgoedbeheer
Rosmalen, Noord-Brabant
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereider Renovatie
Rosmalen, Noord-Brabant
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereider
Breda, Noord-Brabant
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereider Renovatie (Provincie Zeeland)
Breda, Zeeland
Werkvoorbereiding
Werkvoorbereider (Provincie Zeeland)
Breda, Zeeland