Welke opleiding voor timmerman?

Hoe word je timmerman?

Eén ding kunnen we je nu al beloven: iedere werkdag van een timmerman ziet er anders uit. Zo werk je de ene dag aan een project en ga je de andere dag naar een spoedklus. Brede kennis is wel zo handig in deze diverse functie. Daarom nemen we je mee in de timmerman opleiding en achtergrond die je het best voorbereiden op de functie. Je opleiding en ervaring spelen ook een rol bij het bepalen van het salaris van een timmerman.

Het is belangrijk om allereerst zicht te hebben op wat een timmerman doet. Zo weet je wat er van je wordt verwacht. Als timmerman heb je te maken met verschillende partijen die samen hard werken. Je blijft rustig wanneer het even tegenzit. Samen met je collega’s kijk je hoe je de situatie het beste kunt oplossen. Daarnaast maak en ontwerp je prachtige en functionele constructies, met oog voor een duurzame en circulaire samenleving. Op deze manier bouwen we samen aan ruimte voor een beter leven.

Dat klinkt allemaal super. Maar hoe word je timmerman? Als timmerman bij Van Wijnen wordt het een en ander van je verwacht. Het maken of repareren van bouwwerken of onderdelen luistert nauw. Enige kennis van wiskunde is noodzakelijk om alle berekeningen te maken. Een timmerman beheerst verschillende technieken vanuit eerder opgedane ervaring of vanuit een beroepsopleiding tot timmerman.

Mbo timmerman opleidingen

Timmerman opleiding; benodigde vaardigheden en competenties

Creativiteit, interesse en motivatie zijn belangrijke vaardigheden van een timmerman. Maar er komt meer kijken bij de functie van timmerman. Daarom hebben we de belangrijkste vaardigheden en competenties onder elkaar gezet. De kans is groot dat je al beschikt over een aantal vaardigheden. Schrik niet als je nog moeite hebt met sommige vaardigheden. De meeste leer je gaandeweg in de praktijk:

Van Wijnen werkvoorbereiding

Het toekomstperspectief van een timmerman

Herken je jezelf in de functieomschrijving en vaardigheden? Dan kun je jouw passie en creativiteit kwijt als timmerman. Omdat je vol met ambitie zit, wil je weten wat je toekomstperspectief is.

Als timmerman hoeft je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je geen baan vindt. Er is veel vraag naar gespecialiseerde vakmannen. Je kunt je specialiseren of te werk gaan als allround timmerman. Op deze manier kun je jezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien.

Opleidingstraject timmerman

Bij Van Wijnen bouw je samen met je collega’s aan de toekomst. Niet alleen aan de toekomst van huurders en kopers, ook aan die van jezelf. We stimuleren om onderling van elkaar te leren. Daarnaast bieden we je alle tools om je werk zo goed mogelijk te blijven doen en je voldoende uitdaging te bieden.

Om je hierbij te helpen bieden we binnen ons Van Wijnen College unieke trainingen aan. Deze zijn speciaal voor jou gemaakt waarmee je meer leert over de verschillende specialisaties binnen de functie van timmerman.

FAQ

Wat doet een timmerman?

Als timmerman bij Van Wijnen zet je jezelf dagelijks in om een plek te creëren waar huurders, kopers en gebruikers van een pand graag zijn. Een plek waar ze zich thuis voelen. Je bent secuur en pakt je verantwoordelijkheid. Je bent elke dag buiten en krijgt veel vrijheid om te zorgen dat ieder project een groot succes wordt.

Wat verdient een timmerman?

Een timmerman bij Van Wijnen kan rekenen op een concurrerend arbeidspakket. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je uitgaan van een uitstekend salaris. We vinden het belangrijk dat je uitgerust en vol energie aan het werk kan. Daarom ontvang je meer dan het bovenwettelijke aantal vakantiedagen.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Bij Van Wijnen werken we samen met een team van toppers die zich dagelijks inzetten om huurders en kopers een thuisgevoel te bezorgen, met oog op de toekomst. Wil je ook iets bijdragen aan de maatschappij? Of heb je nog andere vragen over de functie van timmerman? Neem contact op met onze recruiters. Bekijk ook alvast onze openstaande timmerman vacatures. Solliciteer en wie weet zien we elkaar snel.