Welke opleiding voor calculator?

De spin in het web

Een calculator bij Van Wijnen speelt een cruciale rol in het bouwproces. Je stelt kostprijsbegrotingen op om vervolgens tot een juiste kostprijs te komen voor het bouwen van het project. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Zelfs onder druk werk je secuur en behoud je het overzicht.

Naast het opvragen van offertes, beoordeel je deze, signaleer je samen met je collega’s kansen en risico’s, beoordeelt contractdocumenten en zorgt dat alle informatie nauwkeurig is vastgelegd. Er zijn verschillende paden die je kunt bewandelen om calculator te worden. Je hebt bijvoorbeeld een bouwkundig diploma als HTS-bouwkunde. Maar ook wanneer je rondloopt op de bouwplaats kun je het vak leren en vervolgens doorgroeien tot calculator.

Mbo-opleidingen voor calculatoren

Er zijn verschillende mbo-opleidingen die je kunt volgen en een goede basis bieden. Zoals de mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw of Infrastructuur of MTS-bouwkunde. In de bouwsector maak je een inschatting van de benodigde materialen en uren. Zo zorg je ervoor dat de uitvoering volgens de planning verloopt. Projecten moeten binnen de kaders van tijd, geld en bestek begeleid en aangestuurd worden. Tijdens deze praktijkgerichte mbo-opleiding leer je kennis en vaardigheden die je nodig hebt op het gebied van calculatie. Het traject focust zich op het plannen en organiseren van bouwprojecten, budgetbewaking en rapportage/verslaggeving.

Hbo-opleidingen voor calculatoren

Ook met een HBO- of WO-diploma Bouwkunde of Civiele Techniek kun je calculator worden. Als HBO- of WO-student aan de opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek leer je jouw ruimtelijke inzichten te combineren met techniek en vorm. Ontwerp en uitvoering staan centraal, met in je achterhoofd het beste resultaat voor de eindgebruikers én omgeving.

Nog belangrijker is dat je anders leert kijken naar gebouwen en begrijpt wat de begrippen duurzaam en energiezuinig inhouden. Dit zijn belangrijke onderwerpen waar je bij Van Wijnen mee te maken krijgt. Daarmee ga je aan de slag om straks succesvol de arbeidsmarkt in te stappen. Je leert om constructieve berekeningen te maken en om oplossingsgericht te denken en handelen. Dat is hard nodig als calculator.

Studentenhuisvesting Middelburg

Opleiding en ontwikkeling als calculator

Om ons heen verandert de wereld constant. Van Wijnen verandert met deze ontwikkelingen mee. Door het volgen van cursussen als bouwkostendeskundige blijf je bij met de laatste ontwikkelingen en blijf je uitdaging binnen je functie vinden. Daarom biedt het Van Wijnen College unieke trainingen aan.

FAQ

Wat doet een calculator?

Als calculator bij Van Wijnen is iedere dag anders, omdat ieder bouwwerk anders is. Jouw grootste verantwoordelijkheid is het bepalen van een juiste kostprijs. Om tot deze juiste kostprijs te komen, werk je heel gestructureerd en weet je het hoofd koel te houden. Je bent het cijferwonder waar we op kunnen bouwen.

Wat verdient een calculator?

Wat een calculator verdient, hangt af van een aantal factoren. Denk aan je leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en contracturen. Met een concurrerend arbeidspakket zit je als calculator goed bij Van Wijnen. Je krijgt een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon en onkostenvergoedingen. Je hebt daarnaast recht op een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon.

Samen werken aan een beter leven

Werken bij Van Wijnen is werken bij een familiebedrijf. Samen met jouw collega’s en team lever je het beste resultaat voor het bouwproject. Niet alleen is het fijn om terug te kunnen vallen op je collega’s, je leert ook nog eens veel van elkaar. Je stelt een team samen met collega’s die ervaring hebben op specifieke onderdelen. We werken samen aan ruimte voor elkaar en voor een beter leven. Dat zie je terug in wat we doen, maar ook in wie we zijn: oprecht, gedreven en grensverleggend. Neem contact op met onze recruiters Tessa of Bram. Zij beantwoorden al je vragen. Bekijk ook direct onze openstaande calculator vacatures.