Wat verdient een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider vorm je de centrale rol binnen het bouwproces en daar komen veel verantwoordelijkheden bij kijken. Hierdoor is het een populaire functie voor mensen met een technische achtergrond.

Functieomschrijving van een werkvoorbereider

Jij, als gedreven harde werker, bent cruciaal binnen het bouwproces. Geen taak wordt gedaan als jij hier geen toestemming voor hebt gegeven. Je bepaalt van A tot Z wat er gebeurt op de bouw en vormt daarbij een belangrijke schakel tussen collega’s op kantoor, opdrachtgevers, leveranciers en iedereen die met de bouw te maken heeft. Je werkt aan een strakke planning, zorgt voor voldoende én bekwaam personeel en zorgt tegelijkertijd voor een gezellige sfeer op de werkvloer. Lees alle werkzaamheden van een werkvoorbereider bij: wat doet een werkvoorbereider? Maar wat verdient een werkvoorbereider? En waar hangt het salaris van af? Wij leggen het je uit.

Waar hangt het salaris van een werkvoorbereider van af?

Uiteraard hangt jouw salaris af van een aantal factoren. Denk aan je leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en contracturen. Maar bij Van Wijnen worden karaktereigenschappen zoals inzet, zelfstandigheid en ondernemerschap extra gewaardeerd. Er zal uiteraard altijd verschil zijn tussen senioriteit en het niveau van complexiteit, maar bij ons draait het voornamelijk om de manier waarop jij jouw werk verricht.

Welke primaire voorwaarden horen bij een werkvoorbereider

Van Wijnen biedt jou een concurrerend arbeidspakket. Denk hierbij aan een bovengemiddeld salaris, overwerktoeslagen en onkostenvergoedingen. Bij de meer ervaren werkvoorbereiders horen uiteraard ook andere primaire salarisvoorwaarden zoals een auto van de zaak. Je hebt bovendien recht op een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon. De vakantieduur is in de bouwsector verder gelijk. Daarnaast ontvang je in de bouwsector meer dan het bovenwettelijke aantal vakantiedagen.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden qua salaris?

We volgen de CAO om jouw salaris als werkvoorbereider te bepalen, maar ook individuele verhogingen die gebonden zijn aan ervaring en/of prestaties nemen we hierin mee. Als werkvoorbereider kun je opklimmen naar diverse functies, zoals: senior werkvoorbereider, projectleider of projectcoördinator. Bij deze stap in jouw carrière, hoort vanzelfsprekend ook een loonsverhoging. 

Innovatie en digitalisering in de bouwsector

De digitalisering bij Van Wijnen is in volle gang. Innovatieve oplossingen in de bouw zijn van belang en intern zijn wij continu op zoek naar oplossingen om onze ideeën te realiseren. BIM is daar een voorbeeld van. Dit is een 3D Bouw Informatie Model integraal waarmee wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Deze digitale representatie geeft alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw weer: van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tot aan de sloop van het gebouw. Deze data structureren wij, waardoor wij processen beter inrichten en efficiënter werken.

FAQ

Wat doet een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider vorm je de centrale rol binnen het bouwproces en daar komen veel verantwoordelijkheden bij kijken. Hierdoor is het een extreem populaire functie voor mensen met een technische achtergrond. Je bent een onmisbare schakel. 

Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. 

Welke opleiding voor werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider heb je minimaal een mbo-diploma Middenkaderfunctionaris of Infra in bezit. Wanneer je met grotere en gecompliceerdere projecten aan de gang wil, is hbo- of wo-niveau een vereiste. De hbo/wo-opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek is dan de volgende stap. 

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Geen dag is hetzelfde als werkvoorbereider bij Van Wijnen en wij willen dat jij het beste uit jezelf haalt. Je krijgt enorm veel verantwoordelijkheden en samen met jouw collega’s werk je aan allerlei projecten: van groot tot klein. Soms een dagje op kantoor, maar de volgende dag wordt je verwacht op de bouwplaats om alles te regelen. 

Samen werken aan een beter leven

Werken bij Van Wijnen is werken bij een familiebedrijf. Alle collega’s vullen elkaar stuk-voor-stuk aan en alleen op die manier realiseren wij het beste resultaat voor het bouwproject. Saamhorigheid en toegankelijkheid staat centraal binnen onze bedrijfscultuur: wat ons drijft, dát is wat ons bindt. We werken samen aan ruimte voor elkaar en voor een beter leven. Dat zie je terug in wat we doen, maar ook in wie we zijn: oprecht, gedreven en grensverleggend.