Wat verdient een calculator?

Functieomschrijving van een calculator

Een calculator is cruciaal binnen het bouwproces. Na het bepalen van de materialen, hoeveelheden en prijzen door offertes aan te vragen, vergelijken en spiegelen kom je samen met je collega’s tot een juiste kostprijs. Je werkt hierbij heel gestructureerd en behoudt het overzicht.

Je bent de eerste die het gebouw (in gedachten) realiseert. Doordat je het gebouw al voor je kan zien nog voor het gerealiseerd is, heb je een beeld bij de benodigde materialen en uren. Daarom ben je een belangrijke schakel tussen collega’s op kantoor, opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Je werkt aan een strakke planning, zorgt voor voldoende én bekwaam personeel en zorgt tegelijkertijd voor een gezellige sfeer op de werkvloer. Het is goed om te weten dat je een aantrekkelijk salaris ontvangt als calculator bij Van Wijnen. Hoe dit wordt opgebouwd en wat je ervan kunt verwachten lees je hier.

Wil je meer informatie over wat het precies inhoudt om een calculator bij Van Wijnen te zijn? Lees meer over wat doet een calculator.

Waar hangt het salaris van een calculator van af?

Wat een calculator verdient, hangt af van een aantal factoren. Denk aan je leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en contracturen. Bij Van Wijnen worden inzet, zelfstandigheid en ondernemerschap extra gewaardeerd. Er zal natuurlijk altijd verschil zijn tussen senioriteit en het niveau van complexiteit. Bij Van Wijnen draait het om de manier waarop je jouw werk verricht.

Welke primaire voorwaarden horen bij een calculator?

Met een concurrerend arbeidspakket zit je als calculator goed bij Van Wijnen. Je krijgt een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon en onkostenvergoedingen. Je hebt daarnaast recht op een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon. De vakantieduur is in de bouwsector verder gelijk. Je ontvangt in de bouwsector meer dan het bovenwettelijke aantal vakantiedagen.

Van Wijnen calculator

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden qua salaris?

We volgen de cao Bouw en Infra om het salaris van een calculator te bepalen. Van Wijnen neemt ook individuele verhogingen, gebonden aan ervaring en/of prestaties, hierin mee. Als calculator kun je doorgroeien naar diverse functies, zoals: kostendeskundige, werkvoorbereider of projectleider. Je bent de regisseur van je eigen carrière.

Innovatie en digitalisering in de bouwsector

Tot een aantal jaren geleden werkte je als calculator met grote bureaus met veel tekeningen en documenten. Dat is verleden tijd. De digitalisering is bij Van Wijnen in volle gang. We maken gebruik van programma’s waar je als calculator goed mee uit de voeten kunt.

Bij Van Wijnen zijn we continu op zoek naar oplossingen om onze ideeën te realiseren. BIM is hier een voorbeeld van. BIM is een 3D Bouw Informatie Model waarmee diverse disciplines in de bouwsector samenwerken. Deze digitale representatie geeft alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw weer: van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tot aan de sloop van het gebouw. Deze data structureren we, waardoor we processen beter inrichten en efficiënter werken.

FAQ

Wat doet een calculator?

Als calculator bij Van Wijnen is iedere dag anders, omdat ieder bouwwerk anders is. Jouw grootste verantwoordelijkheid is het bepalen van een juiste kostprijs. Om tot deze juiste kostprijs te komen, werk je heel gestructureerd en weet je het hoofd koel te houden. Je bent het cijferwonder waar we op kunnen bouwen.

Welke opleiding voor calculator?

Als calculator moet je beschikken over bouwkundige kennis en ervaring, maar ook kun je ruimtelijk inzicht combineren met techniek en vorm. Je kijkt anders naar gebouwen en begrijpt wat de begrippen duurzaam en energiezuinig inhouden. Je kunt calculator worden met een MBO, HBO of WO bouwkunde of Civiele Techniek diploma.

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Als calculator bij Van Wijnen is geen dag hetzelfde. Het is een baan met veel verantwoordelijkheden, waarbij we willen dat jij elke dag het beste uit jezelf haalt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Samen met jouw collega’s werk je aan allerlei projecten: van groot tot klein. Over het algemeen op kantoor. Soms ga je naar de bouwplaats om alles te regelen.

Samen werken aan een beter leven

Werken bij Van Wijnen is werken bij een familiebedrijf. Collega’s vullen elkaar over het algemeen goed aan. Wat ons drijft, dát is wat ons bindt. We werken samen aan ruimte voor een beter leven. Dat zie je terug in wat we doen, maar ook in wie we zijn: oprecht, gedreven en grensverleggend.
Je bent meer dan welkom op een van onze 26 locaties. Wij leren je graag kennen.