Wat doet een timmerman?

Werken als timmerman

Vanaf welk moment wist je dat timmerman de functie is die bij jou past? Niet alles in het leven is aan te leren. Het is een drijfveer, een passie, waardoor je elke dag weer met plezier naar je werk gaat.

De functie van timmerman bij Van Wijnen is zoveel meer dan alleen werken met hout. Samen met je team heb je iedere dag een kort overleg om de planning door te nemen. Vervolgens ga je aan de slag om de tekening van de architect tot leven te brengen. Het is hard werken, waarbij je de planning nauwlettend in de gaten houdt. De kleinste vertraging kan namelijk van grote invloed zijn op het hele bouwproces.

Met jouw kennis weet je jouw bijdrage te leveren aan een bouwproject. Daarnaast leer je van je collega’s en krijg je volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Zo haal je meer uit jezelf en je werkzaamheden.

Wat doet een timmerman bij Van Wijnen?

Als timmerman bij Van Wijnen werk je dagelijks buiten en heb je veel vrijheid. Zeker als je eenmaal je draai bij ons hebt gevonden. Je bouwt mee aan het eindresultaat, een dankbare functie. Je gaat secuur en precies te werk om zo dicht mogelijk in de buurt van de tekening van de architect te komen. Ruimtelijk inzicht en enige wiskundige kennis komen dan ook goed van pas bij het maken van berekeningen en het uitmeten van de benodigde materialen.

‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’ Dat is wat we samen doen. Zo zijn we ook betrokken bij onze omgeving. Bij Van Wijnen hebben we een jong en divers personeelsbestand. We groeien hard en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om ieder bouwproject tot een groot succes te maken zijn we nauw bij elkaar betrokken. Van elkaar leren is belangrijk en daarom staan we te springen om jouw innovatieve ideeën.

Jouw drijfveer is een tevreden huurder of koper, de bewoner dus. En natuurlijk een tevreden opdrachtgever. Daarom vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Op deze manier blijf je uitdaging vinden in je werk, krijg je meer vrijheid en is het eindresultaat van een hoger niveau. Je hoeft het maar aan te geven en je krijgt bij Van Wijnen de ruimte om trainingen en opleidingen te volgen.

Studentenhuisvesting Middelburg

Dit doe je als timmerman

Als timmerman geef je samen met je collega’s invulling aan ‘samen bouwen aan ruimte voor een beter leven’. Dit doe je door jezelf te blijven ontwikkelen en te denken in creatieve en duurzame oplossingen.

FAQ

Wat verdient een timmerman?

Een timmerman bij Van Wijnen kan rekenen op een concurrerend arbeidspakket. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je uitgaan van een uitstekend salaris. We vinden het belangrijk dat je uitgerust en vol energie aan het werk kan. Daarom ontvang je meer dan het bovenwettelijke aantal vakantiedagen.

Timmerman opleiding

Als timmerman werk je aan heel verschillende projecten met veel afwisseling. Brede kennis is hierbij belangrijk. Nog voor je aan het timmerwerk toe komt, moet je eerst alles uitmeten, inspecteren en controleren. Je beheerst verschillende technieken vanuit eerder opgedane ervaring of een beroepsopleiding tot timmerman.

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Bij Van Wijnen heerst een teamgevoel. Je werkt samen met collega’s uit de buurt, wat het net even wat persoonlijker maakt. En dat vinden we belangrijk. Samen zijn we verantwoordelijk om iedereen zich thuis te laten voelen door samen te bouwen aan ruimte voor een beter leven. Dit doen we niet zomaar. We nemen onze verantwoordelijkheid op de impact die onze sector heeft op de aarde. Daarom streven we naar afvalvrij werken in 2025 op basis van circulariteit.

Zie je jezelf als timmerman?

Leef je helemaal op wanneer je samen iets gaafs neerzet als timmerman bij Van Wijnen? Dan ben je meer dan welkom op een van onze 26 locaties. De koffie staat klaar! Zien we je snel?