Wat doet een projectvoorbereider?

Werken als projectvoorbereider bij Van Wijnen

Een projectvoorbereider bij Van Wijnen word je niet zomaar, dat ben je. Je bent van alle markten thuis, en dat weten mensen om je heen. Je bent toegankelijk en je neemt makkelijk het initiatief. Bij het lezen van toekomstige bouwplannen is het enthousiasme van je gezicht af te lezen. Je hoofd staat geen seconde stil. Van de te zetten stappen in de voorbereiding, tot het bedenken van de verschillende risico’s en kansen, het project staat al scherp op je netvlies. Mooi dat je je visie als projectvoorbereider bij Van Wijnen tot leven mag brengen!

Bij Van Wijnen ben je als projectvoorbereider een verbindende schakel. Je houdt je bezig met aanbestedingen en tenders. Ook ben je actief aan de realisatie kant. Hierdoor ben je betrokken bij heel het project. Het is belangrijk dat je de match bent die we zoeken. We vertellen je meer over de werkzaamheden, wat nou echt het werk maakt en hoe een dag er globaal uitziet. Ben je na het lezen van deze tekst nog steeds enthousiast? Neem vooral contact met ons op.

Wat doet een projectvoorbereider?

Werken bij Van Wijnen

Wat maakt het werk?

Geen enkel project is hetzelfde. Je hebt projecten waarbij het ontwerp complex is, en projecten waarbij je uitdaging vindt op de bouwlocatie. Je blijft scherp en creatief, net als de collega’s die al jaren meedraaien. Zo kom je samen tot een optimaal plan om projecten te realiseren. Dit met de opdrachtgever en de koper of verhuurder in het achterhoofd.

Zo ziet een dag van een projectvoorbereider eruit

Hoe je werkdag als projectvoorbereider eruit ziet is afhankelijk van de soort werken die je op dat moment onderhanden hebt. Maar ook de fase van het project speelt een grote rol. Zit je midden in het ontwerpproces van het bouwproject? Dan is het mijn taak om het proces in de gaten te houden en controles uit te voeren. Je wilt de planning namelijk niet uit het oog verliezen! De dag vult zich verder met afstemmingsvergaderingen met de architect, constructeur, overige adviseurs en de opdrachtgever.

Zit je meer aan het begin van een project? Dan stem ik veel af met calculatie en de directie. Samen proberen we, binnen de planning, tot een goede afsluiting te komen.

Ook krijg je bij Van Wijnen de ruimte om de functie van projectvoorbereider meer eigen te maken. Zo maakte ik van de mogelijkheid gebruik om meer algemene taken op de vestiging uit te voeren. Dit zijn taken rondom procesbeheersing en de verbetering daarvan. Op deze manier wissel ik de werkzaamheden af met de projectvoorbereiding taken.

FAQ

Wat is het projectvoorbereider salaris?

Wat het salaris van een projectvoorbereider is, hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en het aantal contracturen. Bij Van Wijnen bieden we een concurrerend arbeidspakket. Als projectvoorbereider krijg je een bovengemiddeld salaris en een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon.

Welke opleiding voor projectvoorbereider?

Creativiteit en oplossend vermogen zijn belangrijke vaardigheden van een projectvoorbereider. Je bent van begin tot het eind betrokken bij een project. Een HBO bouwkunde, bedrijfskunde of HTS Civiele Techniek opleiding bereid je voor op de functie.

Dit maakt werken bij Van Wijnen anders

Bij Van Wijnen maken de mensen het werk. We zijn één van de grootste aannemers van Nederland. Toch behouden we de ‘aannemer om de hoek’ mentaliteit. Dat vinden we belangrijk. Door de laagdrempeligheid houden we de lijntjes (intern en extern) kort. Ondanks het ‘lokale’ gevoel gebruik je de kennis en kracht van een landelijk opererende organisatie.

Waar wacht je nog op?

Lees je nog steeds, dan is de kans groot dat we jou zoeken. Wat houd je nog tegen? Neem contact met ons op en laten we kennismaken. Wie weet maak je snel onderdeel uit van de meest gezellige en grootste bouwfamilie in Nederland.