Wat doet een calculator?

Werken als calculator

Als calculator bij Van Wijnen is jouw grootste verantwoordelijkheid om op basis van een tekening de juiste kostprijs te bepalen. Ieder bouwproject begint met een prijs. De opdrachtgever wil weten wat het gaat kosten. Gestructureerd werken en overzicht houden is wat je doet als calculator. Je houdt onder alle omstandigheden het hoofd koel.

De verantwoordelijkheden en taken passen bij iemand met een bouwkundige achtergrond. We begrijpen dat je meer wilt weten over wat een calculator precies doet. We laten je graag zien hoe jouw dag bij Van Wijnen eruit ziet.

Wat zijn jouw werkzaamheden als calculator bij Van Wijnen?

Als calculator bij Van Wijnen is iedere dag anders, omdat ieder bouwwerk anders is. Jouw grootste verantwoordelijkheid is het bepalen van een juiste kostprijs. Bij de start van een bouwproject willen opdrachtgevers weten wat het gaat kosten. Om tot deze juiste kostprijs te komen, werk je heel gestructureerd en weet je het hoofd koel te houden. Je bent het cijferwonder waar we op kunnen bouwen.

Je hebt als calculator te maken met verschillende betrokken partijen als onderaannemers en leveranciers. Doordat je met verschillende belanghebbende te maken hebt, weet je jouw projecten tot in de puntjes te plannen. Een ding is zeker, een baan als calculator biedt veel afwisseling.

Van Wijnen calculator

Wat doet een calculator?

Bij Van Wijnen ben je onderdeel van een team

Bij het opstellen van de begroting sta je er niet alleen voor. Binnen Van Wijnen is veel kennis en expertise aanwezig. Zo heb je een heel team aan collega’s ter beschikking. Een projectleider of werkvoorbereider kan ook meekijken en zo wellicht risico’s of kansen signaleren.

Hoe ziet een dag van een calculator er daadwerkelijk uit?

“In het begin van het proces ben ik druk bezig om de onderaannemers te selecteren en aan te vragen. Daarna begint het calculeren van de hoeveelheden en heb je overleg binnen het team hoe we het werk gaan aanvliegen. De laatste twee weken voor de aanbesteding moet ik de begroting compleet maken, de offertes van de onderaannemers vergelijken enz. Dit is vaak een heel drukke periode. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op het team. Na de aanbesteding vlakt de druk af en begint er weer een nieuw project. Meestal heb ik twee projecten tegelijk lopen met een andere aanbestedingsdatum.”

Johan, calculator

FAQ

Wat verdient een calculator?

Wat een calculator verdient, hangt af van een aantal factoren. Denk aan je leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en contracturen. Met een concurrerend arbeidspakket zit je als calculator goed bij Van Wijnen. Je krijgt een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon en onkostenvergoedingen. Je hebt daarnaast recht op een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon.

Welke opleiding voor calculator?

Als calculator moet je beschikken over bouwkundige kennis en ervaring, maar ook kun je ruimtelijk inzicht combineren met techniek en vorm. Je kijkt anders naar gebouwen en begrijpt wat de begrippen duurzaam en energiezuinig inhouden. Je kunt calculator worden met een MBO, HBO of WO bouwkunde of Civiele Techniek diploma.

Wat werken bij Van Wijnen anders maakt

Als calculator bij Van Wijnen weet je dat je er niet alleen voor staat. Samen met je team voel je verantwoordelijkheid bij het project. Iedereen doet waar hij goed in is.

Je krijgt als calculator veel verantwoordelijkheden en uitdagingen. Samen met je collega’s werk je aan de mooiste projecten. De ene dag werk je op kantoor aan een nieuwbouwproject. De andere dag sta je op de bouwplaats waar een compleet nieuwe wijk wordt gebouwd. Je werkdag ziet er altijd anders uit.

Benieuwd of de baan als calculator bij je past?

Heb je toch nog vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op. Bekijk ook hieronder onze openstaande calculator vacatures. We zien je sollicitatie graag tegemoet.