Waarom past constructie bij jou?

Voor een constructeur is Van Wijnen Engineering een heel aantrekkelijke en betrokken werkgever, die zich op tal van punten onderscheidt:

Maatschappelijk betrokken

In de afgelopen decennia hebben we geleerd dat een thuisgevoel niet in de stenen of de techniek zit, maar in de mensen die de ruimte gebruiken. Want een ruimte krijgt pas echt betekenis door er in te leven. We maken ons  hard voor betaalbare woningen voor heel Nederland, plekken waar mensen graag zijn en die comfortabel zijn. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. Daarom participeren we actief in de lokale samenleving en blazen we wijken nieuw leven in door ze te renoveren.

Toekomstbestendig

Onze diensten en producten hebben vanaf 2030 per saldo geen negatieve impact op milieu, klimaat en hulpbronnen. Het Klimaatakkoord van Parijs is richtinggevend voor ons handelen. Van Wijnen creëert bewustzijn door bij alles wat we doen onszelf af te vragen wat de impact is op de leefomgeving. We beheren vele gebouwen, zodat plekken zo lang mogelijk hun waarde behouden. We doen dat vanuit de oprechte wens om bij te dragen aan een betere, mooie en toekomstbestendige leefwereld.

Innovatie

Onze focus is een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. Daarom zetten we vol in op innovatie. Voorbeelden hiervan zijn onze circulaire en all-electric woningfabriek in aanbouw, de geïndustrialiseerde woonoplossingen van Fijn Wonen, ons living lab op De Loskade in Groningen, deelname aan Project Milestone voor 3D betonprintwoningen, en het funda Huis. Van Wijnen wil graag, nu en in de toekomst, dat zoveel mogelijk mensen in Nederland betaalbaar kunnen wonen. Daarom investeert Van Wijnen de komende jaren substantieel in uitbreiding van haar industriële activiteiten. Als constructeur maak je deel uit van deze mooie ontwikkeling.

FAQ

Wat doet een constructeur?

Een constructeur is een essentiële en verantwoordelijke schakel in het bouwproces. Je bent verantwoordelijk voor constructieve engineering van complexe constructies in alle fases van een gezamenlijke bouwproces. Je hebt een essentiële rol in zowel hoofdconstructie als detailengineering van woning- en utiliteitsbouw van Van Wijnen en je staat voor constructieve veiligheid.

Wat zijn de belangrijkste taken van een constructeur bij Van Wijnen?

De constructeur is bij ons degene die ontwerp op cruciale onderdelen moet toetsen. Denk daarbij aan draagkracht, stabiliteit en stijfheid. Maar ook op veiligheid, circulariteit en duurzaamheid moet je toetsen of het bouwontwerp in orde is. Daarnaast spelen de constructeurs van Van Wijnen Engineering een rol bij de ontwikkeling van geautomatiseerde engineering en Fijn Wonen, een van de woonoplossingen van Van Wijnen.

Wat is het verschil tussen een engineer en een constructeur?

Een constucteur bij Van Wijnen Engineering fungeert als een expert in constructieberekeningen en tekeningen voor prefab, in het werk gestort beton, staal en hout. Ingenieurs zijn over het algemeen breder actief.

Wat verdient een constructeur?

Een startende constructeur heeft al een goed bruto maandsalaris. Het salaris loopt op naarmate je langer werkt en dus meer ervaring hebt opgedaan. Daarnaast kent Van Wijnen Engineering uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling. Bij Van Wijnen heb je verder alle mogelijkheden om te leren en jezelf te ontwikkelen via het Van Wijnen College.

Waarom past constructie bij jou?

Voor een constructeur is Van Wijnen Engineering een heel aantrekkelijke en betrokken werkgever, die zich op maatschappelijke betrokkenheid en innovatie onderscheidt.

BIM voor constructeurs, hoe zit dat?

Van Wijnen is volledig gedigitaliseerd en Van Wijnen Engineering is een van de eerste ingenieursbureaus dat BIM gebruikt. Ook voor constructeurs is het een belangrijk middel om projectresultaten te verbeteren en faalkosten te verlagen. Vanaf 1 januari 2021 beheren we ons bouwproces volledig digitaal via BIM 360 Next Generation.

Solliciteer voor een baan als constructeur

Heb je interesse in een baan als constructeur? Neem dan gerust contact met ons op. Onze recruiters beantwoorden graag al je vragen. Bekijk hieronder ook onze openstaande vacatures voor constructeur. De koffie staat voor je klaar en we maken graag kennis met je.