Werkvoorbereider

Over de functie van werkvoorbereider

De werkvoorbereider bij Van Wijnen speelt een cruciale rol in het bouwproces: door van A tot Z te bepalen wanneer wat moet gebeuren – voor de bouwprojecten die in uitvoering zijn, óf gaan. Je zorgt ervoor dat alles op tijd op de bouwplaats is: tekeningen en werkplannen, maar ook bouwmateriaal, hijskranen en ander materieel. Dat betekent goed communiceren en scherp onderhandelen. 

De werkvoorbereider bij Van Wijnen werkt hard, maar aan sfeer, humor en saamhorigheid geen gebrek. Je weet dat je gesteund wordt door projectleiders en directie. Samen de schouders eronder voor het beste bouwproject: dat is wat ons drijft, dat is wat ons bindt.

Een werkvoorbereider zorgt voor een optimaal bouwproces

Collega’s zijn ons dierbaar, iedereen vormt een schakel van de ketting. Die ketting is in dit geval het bouwproces, met de werkvoorbereider als onmisbare spin in het web. Je hebt oog voor innovatie. Dat komt goed uit, want bij Van Wijnen geloven in vooruitgang.

Benieuwd of Van Wijnen iets voor jou is?

Woningbouw

Als werkvoorbereider in de bouw bij Van Wijnen krijg je alle ruimte voor vernieuwende ideeën! Dus bij de bouw van een nieuwe woonwijk – of het nu om 20, 40 of 100 woningen gaat – mag jij vertellen hoe het nog sneller, goedkoper en efficiënter kan.

Renovatie en transformatie

Als werkvoorbereider weet je wat er speelt in de omgeving, bij de opdrachtgever, op de bouwplaats en bij de eindgebruiker. Je zorgt dat alles past in de bestaande omgeving. Niet altijd even makkelijk, maar bij Van Wijnen houden we van aanpakken.

Utiliteitsbouw

Complexe bouwprojecten, zoals een ziekenhuis, stationshal of school vormen een flinke uitdaging voor de werkvoorbereider in de bouw die zijn vak verstaat. Aan jou de taak om alle verschillende materialen en het grote aantal betrokken partijen tot één geheel te smeden.

Trots op projecten

Natuurlijk zijn we trots op wat we neerzetten. Je krijgt volop waardering van directie en collega’s. Maar veel tijd om bij succes stil te staan is er niet. Liever stropen we de mouwen op, door naar het volgende project..

Wat kun je verwachten als werkvoorbereider

Wij werken lokaal, met de voordelen van een groot bedrijf. Samen bieden we de beste kwaliteit voor de klant én voor onze medewerkers. Want alleen als jij het beste uit jezelf haalt, presteer je optimaal – en dat komt diezelfde klant ten goede.

Daarom vinden we het zo belangrijk dat je blijft werken aan jezelf. Training-on-the-job, coaching en begeleiding door ervaren collega’s; we sleutelen met je mee. Jouw ontwikkeling heb je bij ons in eigen handen.  Je kijkt zelf naar hoe jij je wilt ontwikkelen en welke vervolgstap in opleiding hierbij past.

Meer dan werk

Maar er is meer dan werk bij Van Wijnen. Er zijn diverse initiatieven vanuit collega’s, maar ook vanuit het bedrijf worden er onder andere borrels, teamuitjes en personeelsfeesten georganiseerd.

De rode wasstraat

Om nieuwe collega’s een warm welkom te heten is er een leuk introductieprogramma. Zo leer jij ons snel kennen en voel jij je snel thuis: dat is voor ons ‘meer dan bouwen’

Dit verwachten we van een werkvoorbereider bij Van Wijnen

  • Je hebt 3 jaar of meer ervaring opgebouwd in jouw vakgebied
  • Je bent op zoek naar een baan met gave en uitdagende projecten
  • Je bent een aanpakker, zit niet graag stil
  • Je zit het liefst alle dagen binnen op kantoor achter een pc
  • Je houdt niet van humor en een geintje tussen het harde werken door
  • Je delegeert je werk het liefst naar je collega’s

FAQ

Wat doet een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider vorm je de centrale rol binnen het bouwproces en daar komen veel verantwoordelijkheden bij kijken. Hierdoor is het een extreem populaire functie voor mensen met een technische achtergrond. Je bent een onmisbare schakel. 

Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. 

Wat verdient een werkvoorbereider?

De stappen die jij als werkvoorbereider gaat maken in jouw salaris zijn CAO gebonden, maar bij goed functioneren wordt hier intern ook een stap geboden. Als werkvoorbereider kun je opklimmen naar diverse functies, zoals: senior werkvoorbereider, projectleider of projectcoördinator. Bij deze stap in jouw carrière, hoort vanzelfsprekend ook een loonsverhoging. 

Welke opleiding voor werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider heb je minimaal een mbo-diploma Middenkaderfunctionaris of Infra in bezit. Wanneer je met grotere en gecompliceerdere projecten aan de gang wil, is hbo- of wo-niveau een vereiste. De hbo/wo-opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek is dan de volgende stap. 

Werkvoorbereiding

Gerelateerde vacatures

Goed luisteren, mensen zich gehoord laten voelen en vervolgens samen kijken naar een oplossing: dát is waar jij goed in…

Werkvoorbereiding

32-40 uur

De bouwplaats: dat is waar jij je thuis voelt! Restaureren is jouw passie en dat enthousiasme breng je graag over…

Werkvoorbereiding