Welke opleiding voor uitvoerder?

De eerste stap naar infra leiderschap

Als uitvoerder bouw/infra heb jij de dagelijkse leiding op de bouwplaats. Je bereidt veel werk voor en stelt daarbij offertes op. Je bewaakt de voortgang van projecten, coördineert het werk en doet daarbij de administratie. En dat uiteraard binnen het afgesproken budget. Er zijn meerdere opleidingen te volgen om een functie als uitvoerder uit te kunnen oefenen.

Mbo-opleidingen voor uitvoerders

Op MBO-niveau zijn de opleidingen Kaderfunctionaris Uitvoering of Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra. Deze opleidingen duren vier jaar. Tijdens de opleiding loop je veelal stage bij erkende leerbedrijven. Enkele andere bekende opleidingen zijn:

Hbo-opleidingen voor uitvoerders

Sven als uitvoerder bij Van Wijnen

Welke skills ga je ontwikkelen?

  • Plannen en organiseren
  • Kostenbewaking
  • Coachend leiderschap

Praktisch ingerichte opleiding

Kies je voor een BBL opleiding om je beroep als uitvoerder waar te maken, dan begin je aan een praktisch gerichte opleiding. Je gaat direct aan het werk en doet op die manier veel ervaring op. In het tweede jaar ga je werken aan je leidinggevende vaardigheden en krijg je de handvatten om als voorman te fungeren. Je krijgt les over materialen, constructies en over wetten en regels in de bouwsector. Daarnaast voer je diverse opdrachten uit om zo een groot genoeg portfolio op te bouwen. Tijdens jouw opleiding leer je de juiste dingen om het voortouw te gaan nemen op een project, je krijgt dus vakken als communicatie en leidinggeven. Je leert daar grotendeels over het motiveren van teams en het belang van samenwerken. Verder zijn er verschillende theorie- en praktijkvakken. Denk aan: riolering, wegenbouw, 3D tekenen, landmeetkunde, mechanica, bestekken, plannen en begroten en wiskunde.

FAQ

Wat doet een uitvoerder?

De functie uitvoerder vormt een inspirerende rol op de bouw. Je bent als uitvoerder verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van het team op de bouwplaats.

Wat verdient een uitvoerder?

In Nederland verdien je als uitvoerder in de bouw gemiddeld €3.950 bruto per maand. Het brutosalaris varieert van €3.375 tot €4.570.

Beroepsbeeld

De opleiding MBO Uitvoerder is de hoogste erkende MBO-beroepsopleiding in dit vakgebied. Jouw rol als uitvoerder is afwisselend organiserend, leidinggevend en aansturend. Dat zorgt voor genoeg diversiteit binnen jouw baan!

Benieuwd of de baan als uitvoerder bij je past? 

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze functie ontvangen? Neem dan gerust contact op met onze recruiters Maud of Klaas. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden onder het genot van een kopje koffie. Bekijk ook hieronder onze openstaande uitvoerders vacatures. We zien je sollicitatie graag verschijnen!

Uitvoering
Uitvoerder Bestaande Bouw
Lelystad, Flevoland
Uitvoering
Voorman Renovatie
Rosmalen, Noord-Brabant
Uitvoering
Voorman Renovatie
Breda, Noord-Brabant
Uitvoering
Voorman nieuwbouw
Breda, Noord-Brabant
Uitvoering
Voorman nieuwbouw
Rosmalen, Noord-Brabant
Uitvoering
Voorman nieuwbouw
Sittard, Limburg
Uitvoering
Uitvoerder Renovatie & Transformatie
Dordrecht, Zuid-Holland
Uitvoering
Uitvoerder Nieuwbouw
Deventer, Overijssel
Uitvoering
Allround servicemonteur – Vastgoedbeheer
Sittard, Limburg
Uitvoering
Allround servicemonteur – Vastgoedbeheer
Bergen op Zoom, Noord-Brabant