Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Van Wijnen denkt vooruit

De wereld om ons heen is continu in verandering. Dit biedt niet alleen voor ons kansen, maar ook voor jou als werknemer.

Een baan in de bouw, ligt dat in jouw straatje maar heb je nog geen idee welke functie het beste bij jou past? Of ben je na enige jaren ervaring in de bouwsector klaar voor een volgende stap? Dan is een baan als werkvoorbereider of projectleider wellicht iets voor jou. 

Verschil werkvoorbereider en projectleider

Binnen bedenken, buiten uitvoeren. Dat is wat je doet als werkvoorbereider. Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van jouw eigen bouwprojecten en de financiële-en voortgangsbewaking hiervan. Je zorgt voor de overdracht van projecten en houdt daarbij de klantgerichte oplevering in jouw achterhoofd. 

Werkvoorbereider: de succesvolle harde bikkel

Jij zorgt voor een optimaal bouwproces door alle materialen en machines tijdig op de bouwplaats te hebben. Verder bewaak jij de begroting en leg je verantwoording af voor het kostenplaatje. Je staat als werkvoorbereider in contact met leveranciers en jouw eigen team.  Als koppelstuk tussen het kantoor en de bouwplaats wordt er van jou verwacht te weten wat er speelt in de omgeving, tussen de onderaannemers, buitenmonteurs, projectleiders en de uitvoering. Een pittige opgave, maar bij Van Wijnen houden we van aanpakken. Heb je enkele jaren ervaring op de teller? Dan kan je doorgroeien naar projectleider.

Projectleider: de energieke spin in het web

Met jouw hands on mentaliteit stuur jij het gehele team aan. Je hebt zelfvertrouwen genoeg om doorslaggevende knopen door te hakken, bent niet bang om te delegeren én leidinggeven is jouw natuurlijke habitat. Variërend van grote tot kleine projecten, behaal jij samen met het team de projectdoelstellingen. Als projectleider fungeer je als leidinggevende van werkvoorbereiders. Door alle contactmomenten op de juiste manier te initiëren, te onderhouden en anderen te motiveren en te enthousiasmeren, behaal jij enkel de beste resultaten voor alle betrokken partijen.

Samen werken aan een beter leven?

De behoefte van onze klanten staan voorop. Tegelijkertijd maken wij ons intern hard voor toekomstbestendige en vindingrijke keuzes. De saamhorigheid bij Van Wijnen is groot, binnen én buiten werk om. Je hebt daarom de ruimte om zowel binnen als buiten jouw projecten maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Daarnaast krijg je van ons, via het Van Wijnen College, alle kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontplooien.

Benieuwd of er wat voor jou bij zit? Je bent meer dan welkom in één van onze 25 vestigingen.