Timmerman

Over de functie van timmerman

Een timmerman word je niet, dat ben je. Je bent trots op je werk: trots op de woning of het project waar je samen met je collega’s aan hebt gebouwd. Je bent benieuwd op welke mooie plek je morgen mag werken. Eén ding is zeker, als timmerman kóm je nog eens op plaatsen. Het is hard werken, maar met de gezelligheid van je collega’s, de frisse lucht en de vrijheid zou je niks liever willen. Herken je jezelf hierin? Lees dan snel verder!

Als timmerman bij Van Wijnen zorg je voor kwalitatief goed werk, volgens bestek, tekeningen en voorschriften, binnen de vastgelegde planning. Met jouw praktisch inzicht, creativiteit en enthousiasme weet je andere te inspireren. Je zorgt bij ieder project voor een goede afstemming met alle betrokken partijen en collega’s. Samenwerken staat hoog bij jou in het vaandel. Je weet als geen ander hoe het is om klantgericht te werken. Op deze manier bouw je als timmerman bij Van Wijnen samen met je team aan de toekomst.

Met een strakke planning zet je jezelf dagelijks in om de deadline te halen. Heeft een levering vertraging? Dan heeft dit invloed op het hele proces. Maar gelukkig weet je het hoofd koel te houden. Met jouw communicatieve vaardigheden zorg je ervoor dat iedereen op de hoogte is en zoeken jullie samen naar de beste oplossing. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

Bij Van Wijnen ben je aan het juiste adres wanneer je echt iets wilt bijdragen. Als timmerman maak je prachtige en functionele constructies, met oog voor een duurzame en circulaire samenleving. Zo geven we samen invulling aan ‘ruimte voor een beter leven’.

Van Wijnen bouwlocatie

Wat ga je doen als timmerman?

Je streeft ernaar om het bouwproject op te leveren zoals de architect het bedacht heeft. Iedere millimeter maakt het verschil. Daarom ga je als timmerman secuur te werk. Door nauwkeurig te meten, inspecteren en controleren is jouw bijdrage van groot belang.

Dit is wat een timmerman bij Van Wijnen doet:

Wat Van Wijnen onderscheidt

Wil je meer dan alleen bouwen? Dan zit je goed bij Van Wijnen. Ons werk gaat namelijk over mensen. Samen bouwen we plekken waar iedereen zich thuis voelt. We beseffen ons dat onze sector impact heeft op het milieu. Daarom bouwen we met oog voor de komende generaties. Daar kunnen we je creatieve ideeën goed bij gebruiken.

We vinden het belangrijk dat je voldoende ruimte en mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en uit te dagen. Daarom krijg je bij ons volop de kans om te groeien. Bij Van Wijnen heerst een hecht teamgevoel. Je krijgt voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid om het beste uit het project te halen.

FAQ

Wat doet een timmerman?

Als timmerman bij Van Wijnen zet je jezelf dagelijks in om een plek te creëren waar huurders, kopers en gebruikers van een pand graag zijn. Een plek waar ze zich thuis voelen. Je bent secuur en pakt je verantwoordelijkheid. Je bent elke dag buiten en krijgt veel vrijheid om te zorgen dat ieder project een groot succes wordt.

Wat verdient een timmerman?

Een timmerman bij Van Wijnen kan rekenen op een concurrerend arbeidspakket. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je uitgaan van een uitstekend salaris. We vinden het belangrijk dat je uitgerust en vol energie aan het werk kan. Daarom ontvang je meer dan het bovenwettelijke aantal vakantiedagen.

Timmerman opleiding

Als timmerman werk je aan heel verschillende projecten met veel afwisseling. Brede kennis is hierbij belangrijk. Nog voor je aan het timmerwerk toe komt, moet je eerst alles uitmeten, inspecteren en controleren. Je beheerst verschillende technieken vanuit eerder opgedane ervaring of een beroepsopleiding tot timmerman.

Wat we verwachten van een timmerman bij Van Wijnen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 2, een afgeronde BBL niveau 2 opleiding of vergelijkbare kennis en ervaring;
 • Je hebt als timmerman aantoonbare ervaring met projecten in de nieuwbouw en/of bestaande bouw;
 • Je vindt afwisseling in je werkzaamheden en het type projecten waar je op ingezet wordt belangrijk;
 • Je draagt technisch en inhoudelijke verantwoordelijkheid voor jouw werkzaamheden;
 • Je werkt nauwkeurig, kan zowel in teamverband als zelfstandig werken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent in staat zelfstandig aan de hand van tekeningen de werkzaamheden uit te voeren;
 • Je krijgt een warm gevoel als je iets neerzet zoals de architect het heeft bedacht;
 • Je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en je kunt het ook toepassen op je werkzaamheden;
 • Je zoekt graag naar hoe het beter kan en je kunt vooruit denken;
 • Je wordt enthousiast van alle opleidings- en trainingsmogelijkheden bij Van Wijnen;
 • Je ziet toe op de realisatie conform het kwaliteits- en veiligheidsplan.

Ben je de timmerman die we zoeken?

Ben je klaar om samen met ons team aan de toekomst te bouwen? En sta je te springen om als timmerman aan de slag te gaan? Solliciteer direct door op onderstaande vacatures te klikken. Bij vragen helpen we je graag. Neem gerust contact op.

Zie je jezelf al in de schoenen staan van een timmerman?

Vaklieden

Gerelateerde vacatures

Als Trainee bij van Wijnen Zuid kan jij je interesses kenbaar maken en stellen wij samen de stappen van jouw…

Vaklieden

32-40 uur

De bouwplaats: dat is waar jij je thuis voelt! Restaureren is jouw passie en dat enthousiasme breng je graag over…

Vaklieden