Projectvoorbereider

Over de functie van projectvoorbereider

Jouw visie tot leven brengen. Er is toch niks mooiers dan dat? Die kans krijgt een projectvoorbereider bij Van Wijnen. Een projectvoorbereider is van alle markten thuis. Of het gaat om het vormgeven van processen, technische problemen oplossen of zoeken naar de beste (creatieve) oplossingen, je draait er je hand niet voor om. Ben je de projectvoorbereider die we zoeken? Blijf vooral lezen!

De beste omschrijving van deze functie is dat je een verbindende schakel bent. Je bent actief in het voortraject (aanbesteding en tenders), maar ook actief aan de realisatiekant. Bij de start van een nieuw bouwproject haal je jouw ‘technische proces bril’ tevoorschijn. Daarna maak je een een belangrijke analyse. Deze analyse bepaalt hoe je collega’s een werk aanvliegen. De weg naar de oplevering kan hobbelig zijn. Met jouw creatieve oplossingen sta je aan het einde van het werk met trots voor het eindresultaat. Je past je visie in de praktijk toe.

Wat spreekt je aan binnen de functie van een projectvoorbereider? Is het de betrokkenheid van begin tot het eind van een project? Het contact met verschillende betrokken partijen? De grote diversiteit in taken en verantwoordelijkheden geven voldoende uitdaging. Het is aan jou om met een frisse, scherpe en proactieve houding ieder project succesvol te maken.

Ondanks dat Van Wijnen misschien wel één van de grootste aannemers in Nederland is, behouden we de ‘aannemer om de hoek’ mentaliteit. Dat betekent dat er altijd een Van Wijnen vestiging in de buurt is die de lokale taal spreekt. Toch net even fijner communiceren. We houden van korte lijnen, efficiency, creativiteit en maatwerkoplossingen. Alles wat je gegarandeerd in de functie van projectvoorbereider kwijt kunt, met daarbij altijd de opdrachtgever en huurder of koper in het achterhoofd.

Projectontwikkelaar Heerenveen

Wat je doet als projectvoorbereider bij Van Wijnen

Je bent als projectvoorbereider de verbindende schakel tussen de opdrachtgever en Van Wijnen. Daarmee houd je rekening met verschillende belangen. Door in te spelen op meerwaarde vanuit het perspectief van de opdrachtgever zorg je voor een passende projectinvulling.

Projecten starten zichzelf niet. Je pakt projecten op vanaf de initiatieffase tot de contractfase. Hierbij zorg je voor het aansturen en coördineren van het projectteam. Met verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke begeleiding, is de functie van projectvoorbereider alles behalve saai te noemen. Je hebt een frisse, scherpe en enthousiaste houding waarmee je ieder project voor opdrachtgevers tot een groot succes maakt.

De belangrijkste taken van een projectvoorbereider bij Van Wijnen zijn:

Waarom je wilt werken bij Van Wijnen

Nu wil je weten waarom het zo leuk is om bij Van Wijnen te werken. Ons onderscheidend vermogen zit in het persoonlijke. Heb je ons al gezocht op Google? Dan zie je dat wij een van de grootste aannemers in Nederland zijn. De uitdaging van een grote onderneming is om je collega’s niet uit het oog verliezen. Daarom voelt het bij Van Wijnen alsof je bij de ‘aannemer om de hoek’ werkt, met alle voordelen van een groot landelijke bedrijf.

We vinden het belangrijk dat je met plezier en energie naar je werk gaat. Daarom bieden we een uitstekende werk en privé balans.

FAQ

Wat doet een projectvoorbereider?

Als projectvoorbereider bij Van Wijnen breng je je visie tot leven brengen. Je bent van alle markten thuis. Van het vormgeven van processen, technische problemen oplossen tot het zoeken naar de beste (creatieve) oplossingen. Je draait er je hand niet voor om.

Wat is het projectvoorbereider salaris?

Wat het salaris van een projectvoorbereider is, hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en het aantal contracturen. Bij Van Wijnen bieden we een concurrerend arbeidspakket. Als projectvoorbereider krijg je een bovengemiddeld salaris en een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon.

Welke opleiding voor projectvoorbereider?

Creativiteit en oplossend vermogen zijn belangrijke vaardigheden van een projectvoorbereider. Je bent van begin tot het eind betrokken bij een project. Een HBO bouwkunde, bedrijfskunde of HTS Civiele Techniek opleiding bereid je voor op de functie.

Dit verwachten we van een projectvoorbereider bij Van Wijnen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt al 3 tot 5 jaar in een vergelijkbare positie werkervaring opgedaan;
  • Je kan goed zelfstandig en in teamverband werken;
  • Je bent verantwoordelijk voor de eerste opzet van de projectplanning. Hier licht je de gekozen bouwmethode en risico’s en kansen van het project toe.
  • Je bedenkt in hoofdlijnen hoe het team een project technisch en procesmatig aanvliegt;
  • Je bent nieuwsgierig, ondernemend, en klantgericht. Zo maak je van ieder project een groot succes;
  • Je hebt een frisse blik en pakt kansen enthousiast aan;
  • Je bent proactief, neemt initiatief en houdt van plannen en organiseren;
  • Je bewaakt processen, geeft sturing aan de voorbereiding en ondersteunt de projectleider;
  • Je vindt niks mooier dan met elkaar iets neerzetten.

Wanneer kom je op de koffie?

Geen betere manier om je beter te leren kennen, dan onder het genot van een heerlijke kop koffie. Een kop thee of glas water mag natuurlijk ook. Wacht niet langer en reageer op een van onze openstaande projectvoorbereider vacatures. Wie weet zien we je snel op een van onze vestigingen.

Zie je jezelf al in de schoenen staan van een projectvoorbereider?

Projectontwikkeling

Gerelateerde vacatures

Goed luisteren, mensen zich gehoord laten voelen en vervolgens samen kijken naar een oplossing: dát is waar jij goed in…

Projectontwikkeling

32-40 uur

De bouwplaats: dat is waar jij je thuis voelt! Restaureren is jouw passie en dat enthousiasme breng je graag over…

Projectontwikkeling