Projectleiders

Over de functie

Projectleiders bij Van Wijnen managen bouwprojecten voor zowel externe als interne klanten. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn onder meer projectplanning, het aansturen van het projectteam, het bewaken van de voortgang en het organiseren van de uitvoering. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar samen met het team dat onder jou valt. Samen geven jullie inhoud aan de groeiende en veranderende klantvraag binnen diverse disciplines zoals nieuwbouw/renovatie en transformatie, woningbouw en utiliteitsbouw. 

Je bent een echte leider, je communiceert duidelijk met klanten en collega’s en je duikt niet weg voor een uitdaging. Je begrijpt wat de klant van ons vraagt en maakt de vertaalslag naar de daadwerkelijke uitvoering hiervan. Je bent als het ware ondernemer binnen een grote onderneming, waar we wel als één team opereren. De functie van projectleider vergt inlevingsvermogen, klantvriendelijkheid en betrokkenheid. 

Naast de coördinerende taken lever je ook een substantiële bijdrage aan het verkrijgen van nieuwe taken. Je hebt in de beginfase gefundeerde input gegeven over technologie,  planning en kosten en je weet unieke, klantgerichte succesvolle oplossingen te ontwerpen en deze oplossingen persoonlijk aan klanten te presenteren. Daarnaast ben je ambitieus én wil je blijven groeien.

Taken van een projectleider in de bouw

Het succes van een project ligt in jouw handen. Als projectleider beschik je over deze visie en zet je dit om in mensgericht leiding geven. Een open deur kun je zeggen, maar er komt een hoop meer bij kijken dan je wellicht in eerste instantie denkt.

Wat Van Wijnen onderscheidt

Van Wijnen ontwikkelt, bouwt, renoveert, transformeert en beheert vastgoed. Juist, dat is meer dan alleen bouwen. Met zijn allen zijn we grensverleggend en constant op zoek naar hoe het anders en beter kan. We bieden jou graag een inspirerende omgeving en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dit doen we met passie en vakmanschap. 

Wat kun je verwachten

Wij werken lokaal, met de voordelen van een groot We werken naar een mooiere, gezondere en meer toekomstbestendige leefwereld. De mens is daarbinnen onze belangrijkste sleutel tot succes. We hebben aandacht voor het binden, boeien en laten groeien van onze projectleiders. 

Blijf jezelf ontwikkelen

Voor alle collega’s, dus ook voor onze projectleider, vinden we het heel belangrijk dat je aan jezelf blijft werken. Ervaren collega’s zorgen daarom voor on-the-job training, coaching en begeleiding. Jij bepaalt je eigen ontwikkeling. Daarom krijg je bij ons, via het Van Wijnen College, alle kansen om te groeien.

Een bruisende werkomgeving

Een goede werksfeer? Jouw nieuwe collega’s zijn nuchter, flexibel en houden van gezelligheid tijdens en na het werk. Bovendien worden er vanuit ons borrels, teamuitjes en personeelsfeesten georganiseerd.

Wat we verwachten van een projectleider bij Van Wijnen

  • Een HBO of WO werk- en denkniveau
  • Je hecht waarde aan klantenbinding en bent correct in de omgang
  • Een ondernemende persoonlijkheid, daadkracht en technisch vermogen
  • Als echte teamspeler schakel je actief tussen betrokken partijen
  • Je beschikt over een ruime blik en bent creatief in jouw aanpak
  • Je bent van mening dat het altijd beter kan

Veelgestelde vragen

Wat doet een projectleider?

Als projectleider zorg je samen met jouw collega’s voor het succes van een project. Zodra een opdracht binnenkomt, ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het gehele team.

Verschil werkvoorbereider en projectleider?

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn. Van begin tot einde ben jij cruciaal in het bouwproces. Je stelt vast wat moet gebeuren, zorgt voor de juiste organisatie en bent verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden. Een projectleider is daarentegen eindverantwoordelijk voor het project. 

Wat verdient een projectleider?

Als eindverantwoordelijke voor het project zorg je dat alle werkzaamheden in goede orde verlopen. En daar staan uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover. Ook ontvang je van ons meer dan het bovenwettelijk aantal vakantiedagen om je 8% vakantietoeslag goed te besteden en uitgerust aan het werk te gaan.

Nieuwsgierig geworden naar de vacatures voor een functie als projectleider?

Ben jij de projectleider die we zoeken? Solliciteer dan direct door op onderstaande vacatures te klikken. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Bedrijfsleiding & Projectleiding

Gerelateerde vacatures

De bouwplaats: dat is waar jij je thuis voelt! Restaureren is jouw passie en dat enthousiasme breng je graag over…

Bedrijfsleiding & Projectleiding