Calculator

Over de functie van calculator

Heb jij het idee dat de functie van calculator saai is? Mooi niet! Als calculator bij Van Wijnen is jouw grootste verantwoordelijkheid het bepalen van de juiste kostprijs. Dit is een belangrijke taak. Ieder bouwproject begint met een prijs en de opdrachtgever wil weten wat het gaat kosten. Je weet onder alle omstandigheden het hoofd koel te houden. Je bent het cijferwonder waar we op kunnen bouwen. Zeker bij grote projecten waarbij je begrotingen maakt van wel 2.000 tot 3.000 regels. Gelukkig maar dat je er niet alleen voor staat. Bij Van Wijnen zijn we namelijk echte samenwerkers. Je werkt samen in een hecht team waar je op kunt terugvallen en van kunt leren.

Of je een grote of een kleine begroting moet maken, je hebt in de functie van calculator te maken met verschillende partijen. Denk aan onderaannemers en leveranciers bij wie je informatie opvraagt. Aan projectvoorbereiders die het werk coördineren. En aan werkvoorbereiders en projectleiders bij grotere projecten om samen te bespreken welke aspecten er nog meer bij komen kijken in een project. Een goede planning en organisatie zorgen ervoor dat je altijd de betrokken partijen op het juiste moment aanhaakt en de voortgang van het project bewaakt.

Wat de functie van calculator zo leuk maakt, is dat elke dag anders is. Je staat aan het begin van het bouwproces. Op basis van een tekening maak je een begroting, terwijl er nog niets is. De tekeningen en documenten zijn bij Van Wijnen allemaal gedigitaliseerd. Van Wijnen loopt echt voorop met het digitaliseren van de werkprocessen. Je krijgt voldoende ruimte om te leren van je collega’s en jezelf te ontwikkelen. Zo til je ieder project naar een hoger niveau. Het Van Wijnen College ondersteunt je in je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Oog voor je omgeving

Taken van een calculator in de bouw

Het calculatieproces is een proces waarbij je op basis van verstrekte informatie een begroting maakt. Om aan deze informatie te komen schakel je tussen verschillende betrokken partijen. Je groeit mee in het proces van calculeren van het werk waar je bij betrokken bent. De belangrijkste taken van een calculator bij Van Wijnen zijn:

Wat Van Wijnen onderscheidt

Waarom werken als calculator bij Van Wijnen? Bij Van Wijnen kom je terecht in een hecht team. Ondanks de grote verantwoordelijkheid sta je er nooit alleen voor. Het hele team voelt zich verantwoordelijk bij het project. Iedereen doet waar hij goed in is.

Daarnaast is Van Wijnen meer dan alleen bouwen. We zijn grensverleggend door continu te onderzoeken hoe het werk anders en beter kan. Dit doen we met passie en vakmanschap.

FAQ

Wat doet een calculator?

Als calculator bij Van Wijnen is iedere dag anders, omdat ieder bouwwerk anders is. Jouw grootste verantwoordelijkheid is het bepalen van een juiste kostprijs. Om tot deze juiste kostprijs te komen, werk je heel gestructureerd en weet je het hoofd koel te houden. Je bent het cijferwonder waar we op kunnen bouwen.

Wat verdient een calculator?

Wat een calculator verdient, hangt af van een aantal factoren. Denk aan je leeftijd, opleidingsniveau, ervaring en contracturen. Met een concurrerend arbeidspakket zit je als calculator goed bij Van Wijnen. Je krijgt een bovengemiddeld salaris, een werktelefoon en onkostenvergoedingen. Je hebt daarnaast recht op een vakantietoeslag van 8% bovenop het vast overeengekomen loon.

Welke opleiding voor calculator?

Als calculator moet je beschikken over bouwkundige kennis en ervaring, maar ook kun je ruimtelijk inzicht combineren met techniek en vorm. Je kijkt anders naar gebouwen en begrijpt wat de begrippen duurzaam en energiezuinig inhouden. Je kunt calculator worden met een MBO, HBO of WO bouwkunde of Civiele Techniek diploma.

Wat we verwachten van een calculator bij Van Wijnen

  • Je beschikt over de opleiding HTS-bouwkunde of een afgeronde MBO of HBO-opleiding Bouwkunde, Infrastructuur.
  • Je werkt gestructureerd en houdt in iedere situatie het overzicht.
  • Je bent communicatief sterk en kunt goed je keuzes onderbouwen.
  • Bij een project weet je precies wat er gaande is. Je signaleert op tijd of het project wel of niet goed gaat. Met jouw planning en organisatievaardigheden bewaak je de voortgang van het project.
  • Je hebt op basis van een tekening een duidelijk beeld in je hoofd op basis waarvan je de risico’s in kaart kunt brengen en een begroting kunt maken.
  • Je vindt niks zo mooi dan met elkaar iets neerzetten.

Nieuwsgierig geworden naar de vacatures voor een functie als calculator?

Kun je niet wachten om deel uit te maken van de Van Wijnen familie? En heb je alle vaardigheden in huis om een calculator te worden? Solliciteer dan direct door op onderstaande vacatures te klikken. Heb je nog vragen? Neem vooral contact op.

Zie je jezelf al in de schoenen staan van een calculator?

Inkoop & Calculatie

Gerelateerde vacatures