Om optimaal van elkaars kennis en kunde te profiteren.

Hoe komen je sterke punten nog beter tot hun recht? En hoe kan je optimaal van elkaars kennis en vaardigheden profiteren? Daar draait het om bij Talentontwikkeling, het tweede onderdeel van het Van Wijnen College. Bij Talentontwikkeling worden landelijke leiderschapsprogramma’s en leertrajecten voor landelijke ontwikkeling en kennisdeling aangeboden.

Het gaat hierbij om trajecten van langere duur, zoals Van Wijnen Leert. Deelnemers zijn bijvoorbeeld leidinggevenden of talenten die binnen hun eigen specialisme verder kunnen groeien.

Projectontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Wij geloven in het talent en de ontwikkeling van onze collega’s. Daarom investeren wij onder meer in Leiderschapsontwikkeling. Wat houdt dat in?

Als leidinggevende heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat de strategie van Van Wijnen in concrete activiteiten wordt omgezet. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en de aansturing van je team. In een wereld die constant verandert, verwachten wij drie essentiële zaken van jou als leidinggevende:

Dat vraagt veel van je leidinggevende capaciteiten en daar kan je ongetwijfeld kennis, nieuwe inzichten en adviezen bij gebruiken. Daar is Leiderschapsontwikkeling voor bedoeld. Dit is een onderdeel van Talentontwikkeling en bestaat uit diverse leiderschapsprogramma’s op regionaal en landelijk niveau. Voorbeelden van leiderschapsprogramma’s zijn:

In alle programma’s komen persoonlijk leiderschap, persoonlijke effectiviteit, managementstijl en communicatieve vaardigheden aan bod. Daarvoor nodigen wij inspirerende gastsprekers, externe trainers en specialisten uit. Ook kun je uitgebreid sparren en kennisdelen met ervaren managers van Van Wijnen.