Werken bij Retail? Voorman Pim van der Steen vertelt erover 

Toen Pim bij Retail binnen Van Wijnen Vastgoedbeheer ging werken, wilde hij niet meer terug naar de reguliere bouw. De korte doorlooptijden van de projecten en het uiteindelijke resultaat dat hij met zijn team behaalde, vindt hij geweldig. Pim vertelt over zijn ervaring bij Retail binnen Van Wijnen Vastgoedbeheer. 

Hoe ben je bij Retail terechtgekomen?  

“Toen ik klein was, timmerde ik al graag en hielp ik regelmatig de aannemer in het dorp. Na mijn opleiding in de bouw ben ik bij Timmers gaan werken. Dit bedrijf is uiteindelijk overgenomen door Van Wijnen. In de eerste periode bij Van Wijnen heb ik kleinschalige verbouwingen gedaan, maar later ben ik bij Retail gaan werken. Hier begonnen we met winkelverbouwingen voor Jumbo, maar ondertussen hebben we al meer opdrachtgevers en projecten, zoals KPN, Plus en Scapino. Inmiddels ben ik al 21 jaar werkzaam bij Van Wijnen.” 

Wat maakt Retail anders dan de reguliere bouw? 

“Bij Retail moeten projecten enorm snel worden afgerond, omdat winkels snel weer open moeten. Je bent vaak 2 weken met één project bezig en dan ga je verder met de volgende. Ik hou wel van die dynamiek en wat je uiteindelijk oplevert is supergaaf. Je werkt ook vaak met dezelfde collega’s, aannemers en zzp’ers, dus je kent elkaar door en door. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Retail, dus ik zie mezelf niet snel terugkeren naar de reguliere bouw.” 

Hoe ziet je dag eruit? 

“Ik ben voorman, dus ik ben altijd op de werkplaats aanwezig. Bij Retail beginnen we om 06.30 uur, dus dat betekent vroeg opstaan, vooral als het project verder van huis is. We starten de dag altijd met een bak koffie en dan gaan we lekker aan de slag tot 15.00 uur. Bij Retail moet je flexibel en echt een ochtendmens zijn. We beginnen altijd vroeg en hebben projecten door heel het land, dus je bent niet altijd op hetzelfde tijdstip thuis.” 

Hoe is de sfeer binnen het team? 

“Die is supergoed. We werken al jaren met dezelfde groep van project naar project, dus we hebben een sterke band opgebouwd. We hebben regelmatig teamuitjes en een groepsapp waarin we leuke verhalen delen.” 


Wil je net zoals Pim aan de slag bij Retail?


Waar krijg je energie van in je werk? 

“Ik krijg vooral energie van de laatste dagen van een project, wanneer alles bijna af is en je de resultaten echt ziet. De meeste projecten duren twee weken, waarbij de eerste week erg intensief is. De tweede week is wat rustiger en richten we ons vooral op de afwerking.” 

Ben je een beetje trots om bij Van Wijnen te werken? 

“Dat gevoel is steeds sterker geworden. Ik zit echt op mijn plek en waardeer mijn team enorm. Zo heb ik bijvoorbeeld eens een Van Wijnen-hometrainer gemaakt voor een geblesseerde collega om hem te helpen bij zijn revalidatie, en heb ik de miniauto’s van mijn kinderen omgetoverd tot Van Wijnen-auto’s. Dat zijn dingen die ik erg leuk vind om te doen.” 

Wat zijn je ambities? 

“Ik wil blijven doen wat ik nu doe. Zolang mijn lichaam het toelaat, blijf ik op de werkvloer werken en ga ik niet achter een bureau zitten. Daarnaast groeit Retail en krijgen we het steeds drukker, dus ik hoop dat we in de toekomst veel mooie projecten kunnen oppakken met nog meer collega’s.” 


Ontmoet je toekomstige collega’s 

Ben je nu benieuwd geworden en wil je de vaklieden zelf ontmoeten? Dat snappen we! Daarom organiseren we een recruitmentevent waar je onder het genot van een hapje en drankje vrijblijvend in gesprek kan gaan met het Retailteam.  

Waar en wanneer is het event?

Op 12 juni tussen 16:00 uur tot 19:00 uur op onze vestiging in Rosmalen: Heikampweg 6, Rosmalen.

Nieuwsgierig naar meer?

Schrijf je nu in via onderstaand formulier.