Projectcoördinator Steven Bode wordt graag uitgedaagd door (bijna) onmogelijke locaties

Wie is Steven Bode?

Ik ben getrouwd en trotse vader van twee dochters. Een geboren Haringkop maar al vijfenveertig jaar een echte Schapenkop. Daarnaast ben ik een fanatiek voetbalfan en gek op honden en paarden. Ik ben opgeleid als timmerman en nu werkzaam als Projectcoördinator bij Van Wijnen Materieel.

Wat heb jij binnen Van Wijnen zoal gedaan?

In 2007 ben ik begonnen als timmerman bij Van Wijnen. Na vijf jaar trok ik steeds meer verantwoordelijkheden naar me toe en groeide ik door naar voorman/uitvoerder kleinbouw. Waar het hoofd nog veel meer wilde, werkte mijn lichaam minder mee en zocht ik naar andere uitdagingen binnen Van Wijnen. Toen kon ik bij Van Wijnen Materieel aan de slag als logistiek medewerker, waar ik in aanraking kwam met de functie van Planner. Als Planner heb je brede kennis nodig om alle mogelijke problemen op te lossen zodat de bouw van onze collega’s verder gaat. Met veel enthousiasme ben ik gestart als Planner en met de groei van Van Wijnen Materieel werd daarna ook een nieuwe afdeling geboren voor de Bouwplaatsinrichting. Mijn expertise en kennis die ik heb opgedaan op de bouwplaats en als Planner kwamen hier goed van pas. Zo werk ik nu op de afdeling Bouwplaatsinrichting als Projectcoördinator. In deze functie ben ik veel onderweg naar onze mooie projecten om ervoor te zorgen dat van tevoren alles optimaal geregeld is om de bouw te starten. Een prachtige afdeling waarin we samen nog veel ontwikkelen.

Waarom past de afdeling Bouwplaatsinrichting zo goed bij jou?

Van nature heb ik een brede interesse. Het liefste wil ik altijd van alles de details weten. Weet ik het niet, dan zoek ik het op. Mijn valkuil is dan ook dat wanneer we voor mijn gevoel iets niet verbeteren ik daar geïrriteerd door raak. Dat komt voort uit mijn wil om zo goed en efficiënt mogelijk te werken, zodat wij als Van Wijnen de projecten zo goed mogelijk kunnen laten draaien. Wat dat betreft kun je wel stellen dat ik een echt Van Wijnen-hart heb. Die laatste twee punten zorgen ook voor een sterke match met de afdeling Bouwplaatsinrichting. Daar kijken we structureel vooruit en denken we na hoe wij elke keer opnieuw de meest efficiënte manier kunnen bedenken voor een bouwplaats die constant in ontwikkeling is. Een behoorlijke uitdaging waarin ik rekening houd met kranen, rijrichtingen, water- en elektravoorzieningen bij de start van het project, maar ook bij het eind van het project op de zestiende verdieping. Door vooruit te kijken en constant mijn kennis proberen te verbeteren komen we tot de beste resultaten.

Waarop ben jij het meest trots dat je bij Van Wijnen hebt bereikt en waar krijg jij voldoening van?

Ik krijg voldoening in mijn werk wanneer ik creatief word uitgedaagd om bijna onmogelijke locaties – bijvoorbeeld het Maasbode project midden in de binnenstad van Rotterdam – toch zo in te richten dat onze collega’s op de ruimte van een postzegel alles beschikbaar hebben om hun werk succesvol en veilig te volbrengen. Wanneer ik in goede samenwerking met projectleiders, uitvoerders, werkvoorbereiders en mijn interne collega’s bij Van Wijnen Materieel er weer een succes van maak, krijg ik daar veel energie van.

Wat ik ook mooi vind aan mijn vak is dat er steeds nieuwe uitdagingen ontstaan. Zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig om de stroomvoorziening voor elkaar te krijgen voor een bouwwerk midden in een weiland!

Waarom is het zo mooi om te werken bij Van Wijnen Materieel?

Wanneer ik over een tijd in Dordrecht door het witte dorp loop of de woningen in de gerenoveerde oude V&D zie, dan weet ik weer waaraan wij bijdragen. Mooie tastbare resultaten waar we andere mensen blij mee maken en Dordrecht weer van groeit! Binnen Van Wijnen Materieel zit ook mijn passie in het verwezenlijken van verbeteringen aan onze processen en ons systeem, zodat ons werk steeds makkelijker gaat. Hiervoor krijg ik veel ruimte, in de toekomst verwacht ik hier nog meer het verschil in te kunnen maken. Het doel is dat ik met mijn team Bouwplaatsinrichting samen met onze vestigingen in Deventer en Gorredijk landelijk veel werk op kan pakken en onze collega’s binnen Van Wijnen een nog betere start en verloop van hun bouwproces kan bieden.

Van Wijnen groeit en Van Wijnen Materieel groeit mee. Mocht je deel willen uitmaken van een mooie club mensen waar we trots zijn op wat wij samen bouwen, klik dan hier voor onze recente vacatures.