Uitvoerder Jelle in beeld

Jelle is 28 jaar en inmiddels 3,5 jaar werkzaam als uitvoerder Fijn Wonen. Hij is uitvoerder op de bouwplaats en zorgt er dagelijks voor dat iedereen op een veilige manier zijn werkzaamheden kan verrichten. “Ik stuur dus het bouwplaats personeel aan, bewaak de voortgang en zorg dat materialen op tijd worden afgeroepen.”

Meer dan 100

Jelle heeft al diverse projecten op zijn naam staan; 74 woningen verdeeld over vier fases in Akkrum, 16 woningen in Gorredijk, 6 woningen in Ens en 16 woningen in Marknesse. Hij heeft dus meer dan 100 woningen afgeleverd aan bewoners en daar komen nog heel wat bij. “Het project in Marknesse is me het meest bijgebleven. Dit was een mooie locatie, we hadden een goede sfeer op de bouw, een snelle bouwtijd en een mooi eindresultaat.  

“Je bent het gezicht van de bouw. Ook tijdens de kijkdagen ben ik altijd aanwezig om de bewoners uitleg te kunnen geven over de woning en het bouwen van de woning. Dit vind ik belangrijk om bij de oplevering geen vreemde dingen tegen te komen.”

Jelle Talsma

Contact met bewoners

Op de vraag of Jelle voldoening uit de werkzaamheden haalt, kan hij kort zijn: “Dat haal ik zeker. Ik vind het mooi om samen met het team een goed resultaat neer te zetten. De afwisseling als uitvoerder van het in de keet en buiten werken ervaar ik ook als erg prettig. En natuurlijk het contact met de bewoners. We leveren woningen af aan verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan sociale huurders, vrije sector huurders en particuliere kopers. Het is elke keer weer anders en dat maakt het dynamisch. Op de bouw in Akkrum heb ik veel contact met de bewoners omdat ik hier al een poosje aan het bouwen ben. Je bent toch het gezicht van de bouw. Ook tijdens de kijkdagen ben ik altijd aanwezig om de bewoners uitleg te kunnen geven over de woning en het bouwen van de woning. Dit vind ik belangrijk om bij de oplevering geen vreemde dingen tegen te komen.”

Trots

Jelle heeft een fijne dag op de bouw als de dag start met het 10-minutengesprek, waar veiligheid, planning en bijzonderheden worden besproken. Hij kan er van genieten als de voormannen van het bouwplaatspersoneel samen tot oplossingen komen en vervolgens de hele dag goed hun werk kunnen doen. Als je Jelle vraagt wat hij zelf van de woningen vindt, zie je een trotse glimlach: “Het zijn erg mooie woningen waarbij de techniek, afwerking en energiezuinigheid mij erg aanspreken. Ik ben dan ook trots om dit type woningen te mogen afleveren aan de bewoners!”