Terug naar het oude nest

Teruggaan naar je oude werkgever, het is misschien niet iets wat je snel doet. Maar als je daardoor niet doet wat je het liefst doet, is dat natuurlijk hartstikke zonde. En veel bedrijven zijn blij met voormalige medewerkers die weer bij hun oude baas willen werken. Wij hebben gelukkig een heel aantal oud collega’s de stap wel zien maken. Zo zijn Joep, Marco en Jeroen teruggekeerd naar het oude nest. Want soms is het gras bij de buren minder groen dan het lijkt.

Een nieuwe stap

“Mijn eerste werkdag bij Van Wijnen was in 2008. Dat is alweer een tijd geleden,” zegt Jeroen lachend. De reden van zijn vertrek was minder vrolijk. Nederland verkeerde in een crisis. Van Wijnen heeft in die tijd helaas afscheid moeten nemen van een aantal collega’s. Marco vertrok zelf op een, naar eigen zeggen, ‘bijzonder moment’. “Vlak voor mijn 10-jarig jubileum”. Marco wilde niet ‘vastroesten’ en vond het tijd voor een nieuwe stap in z’n carrière. “Ik kwam uit bij de ‘buurman’; een andere grote bouwer.” Joep is in 2014 bij ons in dienst gekomen. “Als geboren en getogen Limburger merkte ik na een aantal jaar dat de reisafstand naar Brabant mij teveel werd.” Het werd tijd om een baan dichtbij huis te zoeken.

Gras niet groener bij de buren

Marco keek uit naar de omvangrijke, complexe projecten waaraan hij mocht calculeren. “Ik merkte al snel dat het niet bij mij paste.” Het team was te groot, waardoor ik maar een klein deel van het project als calculator onder mijn hoede had. “Dat zoiets minder bij mij past, weet je natuurlijk niet van tevoren.” Ook Joep vond niet hetgeen waar hij op hoopte. “Ik wist dat de projecten kleiner van aard waren, maar keek uit naar de grotere verantwoordelijkheid. Ik had moeite om mijn rol te vinden. Corona hielp niet mee. Het was voor mij te veel van hetzelfde. Bovendien had ik het gevoel dat de echt interessante dingen door anderen werden gedaan.”

Joep Leenen
Marco van de Laar
Jeroen Verhoeven

Geen CV, wel koffie!

Het is belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen. “De bouwwereld is klein. Zeker in het Zuiden,” aldus Jeroen. Ze geven alle drie aan dat het belangrijk is om de connecties die je hebt warm te houden. “Ik werd op het juiste moment gebeld door een collega bij Van Wijnen,” gaat Jeroen verder. Hij was namelijk voorzichtig weer aan het rondkijken voor een nieuwe baan en had warme herinneringen aan zijn tijd bij Van Wijnen. Joep trok zelf de stoute schoenen aan en belde naar een oud collega. “Dat bleek een gouden zet.” Ook Marco miste zijn oude werkgever; met name de gemoedelijke cultuur en zijn voormalig collega’s. “Ik ben een kop koffie gaan drinken.”

Warm ontvangst

“Heerlijk dat ik hier niet hoef te wennen.” Ondanks dat Joep nu op een andere vestiging werkzaam is, voelt het voor hem vertrouwd aan. Het deed mij goed dat collega’s zo enthousiast reageerden. “Tof dat je er weer bent, Joep!” Marco geeft aan dat ook hij met open armen is ontvangen. De vele bekenden gezichten dragen daar natuurlijk aan bij. Voor Jeroen is dat anders. Na zo’n lange tijd weg te zijn geweest, ken je niet meer alle collega’s. “Maar het voelt direct weer als thuis.” Spijt van de beslissing dat ze destijds weg zijn gegaan, hebben ze alle drie niet. “Je doet nieuwe ervaringen op, groeit en komt sterker terug aan boord,” sluit Marco af.

Ook (weer) werken bij Van Wijnen?

Heb jij ook heimwee naar Van Wijnen? Of ben jij gewoon benieuwd naar onze vacatures?