Je droom volgen en als uitvoerder aan de slag bij Van Wijnen, wat vindt Suzanne Hegeman?

Met verschillende familieleden die in de bouw werken of zelfs een eigen bouwbedrijf hebben, droomde Suzanne Hegeman (31) als klein meisje al van een functie in deze wereld. Niet zo gek dus dat ze koos voor de studie Bouwkunde en daarna aan de slag ging als assistent werkvoorbereider. Maar ergens bleef het kriebelen: tijdens haar stage had ze kunnen proeven van de uitvoering en dat beviel haar ontzettend goed. Wat vindt ze nu van haar baan als uitvoerder bij Van Wijnen?

Hoe wist je al zo vroeg dat je in de bouw wilde werken?

“Diverse familieleden hebben een bouwbedrijf of zijn werkzaam in de bouw. Zodoende kwam ik al vroeg in aanraking met de bouw. Toen ik op de middelbare school zat heb ik een keer meegelopen bij mijn oom op kantoor. Ik weet nog goed dat ik dat heel interessant vond allemaal. Vanaf dat moment was ik écht verkocht.”

De keuze om Bouwkunde te studeren was dus snel gemaakt?

“Ja, alhoewel ik niet meteen op mijn plek zat hoor. Ik ging Bouwkunde studeren aan de universiteit, maar al snel merkte ik dat dit té theoretisch voor mij was. Ik ben toen naar het HBO gegaan. Hier had de opleiding een meer praktijkgerichte insteek. Dat paste veel beter bij mij. Tijdens mijn stage maakte ik kennis met de werkvoorbereiding en uitvoering. Vooral de uitvoering vond ik erg gaaf.”

En hoe ben je bij Van Wijnen terecht gekomen?

“Via een detacheringsbureau kwam ik in contact met Van Wijnen. Ik ben begonnen als assistent werkvoorbereider, maar de uitvoering bleef mijn interesse houden. Toen gaf ik aan dat ik het project, waar ik destijds aan werkte, ook graag zou willen uitvoeren. En dat kon! Uiteindelijk ben ik volledig de uitvoering in gegaan.”

Als uitvoerder zit je heel dicht op het project. Je ziet écht iets ontstaan en groeien. Dat vind ik geweldig.”

Gaaf! En waar houd je je nu mee bezig?

“Met de renovatie van 477 woningen aan de Blaauwweg in Dordrecht. De werkzaamheden voeren we in bewoonde staat uit. Ik vind het belangrijk dat er een goed team buiten staat, zodat we in een vast tempo door de woningen kunnen, zo min mogelijk overlast veroorzaken voor de huurders en iedereen hier met een blij gezicht rondloopt. Daar ligt mijn drive.”

Wat vind je leuk aan het zijn van een uitvoerder?

“Als uitvoerder stuur je de mensen op de bouw aan, zodat het project gerealiseerd wordt binnen de planning en het budget. En dat moet natuurlijk allemaal op een veilige manier en met zo min mogelijk overlast gebeuren. Het is een veelzijdige functie en ik vind het leuk om met verschillende mensen samen te werken en contact te hebben. Als uitvoerder heb je dat: van het team op de bouwplaats, tot de opdrachtgever, gemeente en (buurt)bewoners. Elke keer heb je een andere pet op. Én je zit natuurlijk heel dicht op het project. Je ziet hier écht iets ontstaan en groeien. Dat vind ik geweldig. Je hebt te maken met verschillende uitdagingen, op het gebied van bijvoorbeeld logistiek en techniek, maar ook communicatie. De kick die het geeft als het aan het einde van de dag allemaal is gelukt… dat zijn de leukste dagen! Het mooiste vind ik om samen met het hele team ‘de wedstrijd te winnen’ of ‘de eindstreep te halen’. Zo zie ik het realiseren van een project echt! Met als einddoel natuurlijk een tevreden opdrachtgever en blije huurders, maar ook een blij en trots team.”

En wat was je eerste indruk van Van Wijnen?

“Mijn eerste indruk van Van Wijnen was dat het een heel benaderbaar, open bedrijf is. En dat is ook zo! Van Wijnen is een groot bedrijf, maar doordat we werken vanuit verschillende vestigingen is het ook intiem en ben je geen nummertje. Als ik aan het opleveren ben hangen er twee bedrijfsleiders aan de telefoon om te vragen hoe het gaat.”

Klinkt goed. Dus een goede keuze geweest om bij Van Wijnen aan de slag te gaan?

“Zeker. Ik vind de collega’s en Van Wijnen als werkgever heel attent. Een bloemetje met je verjaardag, een bedankkaartje, maar ook de borrels en evenementen die georganiseerd worden… Ik kan dat allemaal echt waarderen. Ook is er veel aandacht voor gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat vind ik zeer positief. Natuurlijk heeft elk bedrijf zijn kruisje, maar ik vind Van Wijnen absoluut een fijne werkgever.”