Het Driemteam van Van Wijnen, leden Cees, Astrid en Emma vertellen meer over hun rol!

Cees, Astrid en Emma vormen samen het Driemteam van Van Wijnen. Een team dat elkaar versterkt, stimuleert en met elkaar de verdieping op zoekt. Ze vertellen graag meer over hun rol!

Wat is het Driemteam?

Ons team bestaat, zoals de naam het al zegt, uit drie personen. Wij hebben allemaal een ander specialisme en gaan met een frisse en kritische blik aan de slag met verschillende vraagstukken. Eigenlijk hebben we twee taken; enerzijds houden we ons bezig met de verre toekomst. Hoe kijken we in 2035 als ontwikkelende bouwer naar de wereld? En wat willen wij betekenen voor die wereld?. Hierbij houden we ons bezig met het opzetten van innovaties waardoor we als Van Wijnen in 2035 ook nog relevant zijn. We bedenken hierin zelf of samen met collega’s nieuwe ideeën. Anderzijds houden we ons bezig met huidige, operationele vraagstukken. Zo werken we aan verbeteringen van processen of bedenken we juist iets heel nieuws. In deze rol zijn we eigenlijk werkzaam als interne consultants.”Ik word heel gelukkig als ik elke dag mijn spreadsheets open en daar mooie inzichten uit haal.”

Wat is het doel van het Driemteam?

Gevraagd en ongevraagd alle lagen binnen de organisatie voorzien van advies. We geven advies over hoe we als Van Wijnen over 15 jaar nog steeds samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Dat betekent ook dat we kritische vragen terug stellen aan collega’s. Veel dingen worden misschien als ‘vanzelfsprekend’ of ‘normaal’ beschouwd. Een belangrijke taak voor ons is om te vragen: is dit wel normaal? Kunnen we het niet op een andere manier bekijken? Kan het niet beter?”

Cees Breukers Van Wijnen
astrid potemans van wijnen
emma duvekot van wijnen

Cees Breukers , Astrid Potemans en Emma Duvekot

Wat vindt Cees van zijn rol?

“Ik ben altijd al een ‘manusje van alles’ geweest die ook nog eens van uitdagingen houdt. Met studies in twee totaal verschillende richtingen, namelijk stedenbouw en toegepaste wiskunde, wist ik niet direct waar ik mijn professionele carrière moest beginnen. Het Driemteam was de ideale start waarbij ik veel kan leren over mezelf, mijn interesses en het bedrijfsleven. De combinatie aan bedrijfscasussen en visie opstellen maakt dat de functie erg gevarieerd is waarbij je je eigen sterktes in kan zetten, maar regelmatig ook nieuwe dingen / skills moet bijleren.”

Hoe ervaart Astrid het?

Twee jaar geleden solliciteerde ik voor het Driemteam. Het leek me heel leuk en leerzaam om intensief samen te werken in een team van drie en te leren van elkaars perspectieven en vaardigheden. Mijn werk is heel afwisselend. Zo krijgen we heel erg verschillende soorten opdrachten en werken we samen met verschillende afdelingen. We onderzoeken, experimenteren, ontwikkelen, presenteren, adviseren en faciliteren. Die veelzijdigheid geeft me energie en tegelijkertijd geeft het me ook de kans om te ontdekken waar ik goed in ben en wat mijn rol in het team is.”

En wat is Emma haar ervaring?

“In juni 2019 hoorde ik voor het eerst over het Driemteam bij Van Wijnen. Mijn interesse was meteen gewekt, want; ‘Een organisatie in de bouw, hoe komen zij nou bij mij terecht?’. Ik heb namelijk toegepaste psychologie en sociologie gestudeerd. Ik besloot de uitdaging aan te gaan. En ik kwam er al snel achter dat ik vanuit mijn ‘sociale achtergrond’ vraagstukken op een andere manier bekijk en zo ook input kan leveren vanuit mijn eigen expertise. Dat is natuurlijk super leuk! Daarnaast geniet ik in dit team van de afwisseling van de werkzaamheden, de vrijheid die ik krijg om mezelf te ontwikkelen en de ruimte die we als team krijgen om dingen op onze eigen manier aan te pakken. Ik ben heel blij dat ik deze uitdaging aangegaan ben!”