Deel 1 – Rianne Paijmans blogt over haar rol als ketenmanager wijkontwikkeling

Harrie

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk ben ik bezig met het creëren van werk voor Van Wijnen. Maar waar ik me, als ketenmanager wijkontwikkeling, vooral voor in wil zetten, is voor bewoners en gebruikers in de wijk. Ik streef onze missie na waarin we samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.

Unne goeie, die wit aalles

Tijdens mijn studie woonden mijn vriend en ik op het beruchte Baekenlandplein in Eindhoven. Het was daar heel gezellig en prima wonen voor een student. De overbuurvrouw zat altijd schaarsgekleed voor het raam en zwaaide vriendelijk als we thuis kwamen. Ondanks dat dit één van de meest besproken buurten uit Eindhoven is, was er wel een sociale cohesie en heb ik me er ook nooit onveilig gevoeld. Later zijn we verhuisd naar de Groenewoudseweg. Toen we daar net woonden belde Harrie aan. Op z’n Eindhovens zij hij: “Ik ben Harrie en als ge iets nodig hèt dan heur ik ‘t wel”. De andere buurman zei: ’Harrie is unne goeie, die wit aalles!’

Een fijn en warm thuis

Ik ben gestart in de commerciële vastgoedwereld. Dat was in de periode voor de crisis, waarin het allemaal niet op kon. We realiseerden de mooiste projecten. ‘The sky was the limit’. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Bijna 10 jaar heb ik gewerkt voor overheids- en zorginstellingen, daar heb ik geleerd dat je met stenen écht iets kan betekenen voor mensen. Je kunt mensen een warm en fijn thuis geven. Betaalbaar, veilig en met de juiste voorzieningen. Ik vond het een verademing om niet alleen te kijken naar de opbrengsten, maar vooral naar de toegevoegde waarde van de projecten die we realiseerden.

De verbinder

Nu richt ik mij volledig op wijkontwikkelingen. Ik ben de verbinder tussen gemeenten, woningcorporaties en andere maatschappelijke partijen. Ik maak de vertaalslag tussen ambities van de gemeenten, de harde opgaves die woningcorporaties hebben, zodat we gezamenlijk de leefbaarheid kunnen verbeteren in wijken. De energietransitie speelt hierbij een belangrijke rol. Voor diverse groepen ruimte creëren om te wonen, vraagt ook dat we oog hebben voor betaalbaarheid, daar maken wij ons ook hard voor.

Ik denk terug aan mijn buurman Harrie. Want ‘een Harrie’ is vandaag de dag precies wat we in de wijken nodig hebben. Mensen die voor anderen klaarstaan. Mensen die elkaar helpen.

Betekenisvolle leef- en werkomgevingen

Bij Van Wijnen draag ik bij aan duurzame steden, dorpen en gemeenschappen door van leefomgevingen fijne, comfortabele plekken te maken waar iedereen in de samenleving zich thuis voelt. Daarnaast is het onze ambitie om plekken inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam te maken. Van Wijnen is meer dan een bouwer, we initiëren, ontwikkelen, beheren en onderhouden vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. We zijn een totaalpartner. En kijken daarbij uiteraard ook financieel naar het totaal waarbij ik me baseer op feiten en cijfers die ik haal uit onze data-tool. Dit helpt ons betekenisvolle leef- en werkomgevingen te creëren die echt passen bij de lokale markt, gezonder en beter zijn, voor nu én de toekomst.

Geïnteresseerd in onze aanpak?

Wil jij meer weten over onze aanpak, mail of bel me gerust r.paijmans@vanwijnen.nl / 06 46 88 01 48. Ook ben ik op zoek naar collega’s in diverse vakgebieden die mee willen bouwen aan duurzame leefomgevingen. Kom jij bij ons werken? Wij maken graag kennis met jou!

Rianne Paijmans

Rianne Paijmans is ketenmanager wijkontwikkeling. Ze is kartrekker voor Van Wijnen Zuid op het gebied van wijkgerichte aanpak. Wij willen wezenlijk bijdragen aan duurzame steden, dorpen en gemeenschappen. En dat doen we door van leefomgevingen fijne, comfortabele plekken te maken waar iedereen in de samenleving zich thuis voelt. Het is daarnaast onze ambitie om plekken inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam te maken. De behoeften van bewoners en gebruikers van de wijk vormen ons start- en eindpunt. Samen met onze partners in de wijk bouwen wij aan ruimte voor een beter leven.

rianne paijmans van wijnen

Deel 2 – Rianne Paijmans blogt over datatool voor wijkgerichte aanpak

Deel 3 – Rianne Paijmans over de menselijke maat in renovaties