Een carrièreswitch binnen Van Wijnen

Stefan Barkel droomde al jaren van een bepaalde carrière en Mieke Didderiëns en Jos van Hal wilden compleet wat anders doen na een tijd lang dezelfde baan te hebben gehad. Een verandering kan dan een goed idee zijn. Maar wat als je dolgraag bij Van Wijnen wil blijven? Mieke, Stefan en Jos durfden de stap te wagen en maakten binnen Van Wijnen een carrière switch en vonden hun droombaan. Want met 27 vestigingen in heel Nederland en diverse functies is er altijd een passende plek te vinden.

Mieke Didderiëns

Vorige functie      Kopersbegeleider bij Van Wijnen Zuid
Huidige functie    Projectvoorbereider bij Van Wijnen Rosmalen

Wanneer merkte je dat je een switch wilde maken?

Tijdens mijn eerste jaar kwam ik erachter dat de functie van kopersbegeleider veel breder was dan ik vooraf dacht. Een deel van de functie paste goed bij mij, een deel minder goed. Ook had ik moeite met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. Samen met een coach heb ik dieper gekeken naar mijn werk- (en privé-) situatie. Ik ben alles behalve zweverig, maar soms is het goed als iemand je even een spiegel voorhoudt. Het gaf mij inzicht in mijn waarden, overtuigingen en drijfveren. Ik leerde hoe ik ervoor kon zorgen dat deze beter in balans waren. Vervolgens heb ik geprobeerd mijn team en functie te vormen naar mijn behoefte. Dit lukte helaas niet. In coronatijd realiseerde ik me nog meer dat de functie mij niet meer paste. Maar ik wilde dolgraag bij Van Wijnen blijven. Samen met HR heb ik gekeken naar andere mogelijkheden binnen Van Wijnen. Ik heb alle tijd voor die zoektocht gekregen. Al snel ging mijn gedachte uit naar de afdeling renovatie en transformatie. Voor mij bekend terrein vanwege eerdere werkgevers. Sinds begin dit jaar heb ik definitief de overstap gemaakt naar projectvoorbereider bij Van Wijnen Rosmalen. En dat bevalt uitstekend!

Wat werken bij Van Wijnen zo leuk maakt?

Ik heb het onwijs naar mijn zin bij Van Wijnen. Bovendien krijg ik veel vertrouwen en dat voelt goed. Ik vind het tof dat Van Wijnen 25 vestigingen over heel Nederland heeft. Het is allemaal hartstikke goed georganiseerd. Wat ik ook zo leuk vind, is dat ik in mijn eigen woonomgeving kan werken.

Jos van Hal

Vorige functie      Tendermanager bij Van Wijnen Rosmalen
Huidige functie    Werkvoorbereider bij Van Wijnen Breda

Wanneer besloot je de overstap te maken?

De renovatie van gebouw Atlas van de TU/e was afgerond toen ik de uitdaging kreeg om als tendermanager aan de slag te gaan. Een kans die ik met beide handen aangreep. Ik merkte al snel dat de functie van tendermanager ook op strategisch gebied veel van mij vroeg. Bovendien was ik in deze rol aanzienlijk minder bezig met de techniek en het ontwerp. Parallel aan die tijd heb ik een leiderschapstraining gevolgd. Daar heb ik mezelf beter leren kennen en antwoord gevonden op vragen als: wat vind ik belangrijk, wat vind ik leuk en waar krijg ik energie van. De gesprekken met onze vestigingsdirecteur hebben mij ook mooie inzichten gegeven. Dit alles heeft mij doen besluiten dat de functie van tendermanager toch minder goed bij mij past als ik van tevoren gedacht had. Ik wilde wat anders, maar wel binnen Van Wijnen.

Hoe heeft Van Wijnen je daarbij geholpen?

Ik ben met HR hierover in gesprek gegaan. Zij hebben zich helemaal open gesteld voor mijn wensen. Mijn voordeel is dat ik in Tilburg – tussen twee vestigingen in – woon. Dus werken in Breda kwam al snel ter sprake. En ik had het beeld dat ‘Breda’ wel eens heel goed bij mij zou kunnen passen. En dat blijkt helemaal waar te zijn! Nu ben ik als werkvoorbereider weer bezig met de techniek en het ontwerpproces. Dat voelt goed. Of mijn tijd als tendermanager weggegooid is? Zeker niet! Ik heb op allerlei vlakken nieuwe kennis opgedaan die ik nu kan inzetten bij mijn huidige functie en dat is super waardevol.