Data-analist bij Van Wijnen, Maurice vertelt er meer over!

Dankzij nieuwe wetgeving en digitalisering doen nieuwe beroepen in de bouw hun intrede. De kandidaten voor deze functies zijn schaars en dat maakt hen heel gewild. Dat geldt ook voor onze data-analist Maurice van Loon. Na zijn studie bouwkunde en master real estate & housing ging hij aan de slag als arbeidsmarktanalist en data-analist. Bij Van Wijnen startte hij in het najaar van 2019.

Als data-analist bij Van Wijnen kan ik mijn passie voor bouwen combineren met die voor data. Eindeloze kolommen en rijen met cijfers weet ik om te zetten in grafieken, tabellen of dashboards met concrete cijfermatig onderbouwde informatie waar mijn collega’s wat mee kunnen en die mijn werkgever helpen om de koers te bepalen.

Maurice van Loon

Data-analist

“Ik word heel gelukkig als ik elke dag mijn spreadsheets open en daar mooie inzichten uit haal die ik direct kan toepassen.”

Ik gebruik daarvoor zowel interne data van Van Wijnen, afkomstig uit de bedrijfsprocessen, als marktgerichte data. Daarmee signaleer ik markttrends, maak ik inzichtelijk hoeveel materialen er bij bouwprojecten zijn gebruikt of weet ik door allerlei gegevens te combineren kansrijke woningbouwlocaties te spotten.

Maurice werd onlangs geïnterviewd door Cobouw over zijn rol binnen Van Wijnen. Ben je benieuwd naar zijn hele verhaal? Klik dan op onderstaande button!