Als uitvoerder werken bij Van Wijnen, wat vindt Sven ervan?

Hoe ben je bij Van Wijnen terecht gekomen?

“Hiervoor was ik werkzaam bij een ander groot bouwbedrijf. Daar hield ik mij als uitvoerder bezig met verschillende utiliteitsprojecten, zoals de nieuwbouw van het stadskantoor aan de Leyweg in Den Haag. Op een dag sprak ik een uitvoerder van Van Wijnen, die ik al langere tijd ken. Hij vertelde dat ze bij Van Wijnen op zoek waren naar uitvoerders en hij vroeg of het iets voor mij was. Die vraag overviel mij een beetje, ik had er helemaal niet over nagedacht om van werkgever te switchen… Maar ik was ook nieuwsgierig. Ik ging langs bij Van Wijnen in Dordrecht. Daar had ik een leuk gesprek met Martin de Jong, de directeur van deze vestiging. We maakten een volgende afspraak, zodat ik samen met een projectleider twee projecten kon bezoeken: een woningbouwproject en een utiliteitswerk. Na die dag belde Martin mij en vroeg wat ik van Van Wijnen vond. Ik was hartstikke enthousiast!”

Waarom heb je voor Van Wijnen gekozen?

“De persoonlijke benadering, het enthousiasme waarmee de mensen spraken en het gevoel dat zij mij gaven waren voor mij doorslaggevend. Bij Van Wijnen heerst er een enorm wij-gevoel. Samen gaan we ergens voor, we helpen elkaar en staan voor elkaar klaar. Na mijn indiensttreding was ik binnen no time onderdeel van Van Wijnen, daar was nog geen week voor nodig. Het is een hele fijne, gedreven club mensen.”

En met wat voor project houd je je nu bezig?

“Momenteel houd ik mij bezig met de renovatie van het World Trade Center Rotterdam, waar wij gefaseerd verschillende verdiepingen en onderdelen van het gebouw vernieuwen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met de renovatie van de 10e en 18e verdieping van de hoogbouw (de iconische groene toren) en de 3e en 4e verdieping van de laagbouw aan de Coolsingel. Ook de laagbouw aan de Meent pakken we aan. Hiervan renoveren we de gevel en de 5e en 6e verdieping. Het is een heel gevarieerd project!”

Gaaf! Wat maakt de renovatie en transformatie van het WTC Rotterdam zo bijzonder?

“Verschillende, grootschalige opdrachten lopen hier tegelijkertijd door elkaar heen. Dat maakt het dynamisch. Iedere dag is weer anders en als uitvoerder moet je snel kunnen schakelen. Wat ik leuk vind is dat er continu bedrijvigheid is in het WTC Rotterdam en dat je, naast het contact met de opdrachtgever, veel met de eindgebruiker te maken hebt. Mensen zijn hier aan het werk en moeten zich kunnen concentreren. Zo voeren we bijvoorbeeld tussen 8 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds geen werkzaamheden uit die geluidshinder veroorzaken. Daarnaast zijn er regelmatig beurzen en evenementen. Daar moet je natuurlijk rekening mee houden.”

En als je dan iets moet noemen waar je trots op bent, wat is dat dan?

“Ik vind het leuk om de verbazing bij mensen te zien, wanneer we klaar zijn met de renovatie van een bepaalde ruimte. Zo hebben we bijvoorbeeld de ontvangsthal stukje voor stukje aangepakt. We voerden het werk uit achter schotten. Als een deel van de ontvangsthal gereed was haalden we de schotten weg. Reacties als: “Wat een verandering, dat hebben jullie netjes gedaan. We hadden helemaal niet door dat jullie hier bezig waren!” zijn de mooiste complimenten.”

“Reacties als: “Wat een verandering, dat hebben jullie netjes gedaan. We hadden helemaal niet door dat jullie hier bezig waren!” zijn de mooiste complimenten.”

Sven van Hamelen – Uitvoerder bij Van Wijnen