Stijn verruilde de schildersbranche voor de bouwwereld: “Heel blij dat ik deze overstap heb gemaakt”
Van schilder naar werkvoorbereider. Ontdek hoe het Stijn bevalt bij Van Wijnen!
Lees het verhaalErik Willemse (47 jaar) werkt sinds dit jaar bij Van Wijnen. Echt verrassend dat hij in de bouw terechtkwam, is het niet. Wat hem wel verraste was dat hij destijds één van de eerste Zeeuwen in dienst was bij Van Wijnen Breda. Als trotse Zeeuw vindt hij het mooi om te zien dat het ene na het andere project van Van Wijnen in ‘zijn’ provincie wordt gerealiseerd. Vol enthousiasme vertelt Erik over zijn ‘nieuwe’ baan als projectleider!
‘Tsja … wat is jong’. Ik raakte geïnteresseerd in de bouw toen ik op middelbare school in Goes zat. Daar waren ze bezig met de realisatie van een nieuw schoolgebouw. Een forse uitbereiding, herinner ik me. De school werd qua grootte verdubbeld. Ik stond regelmatig gefascineerd aan het hekwerk te kijken. Bovendien kan ik ook wel stellen dat het met de paplepel is ingegoten. Mijn vader deed thuis alle klussen zelf. En ik hielp hem graag mee. De keuze om na mijn middelbare school naar de HTS in Vlissingen te gaan, lag voor de hand. Dus ja, ik kan toch wel zeggen dat ik vanaf jongs af aan al interesse heb gehad in de bouw!
Een aantal jaar geleden werkte ik bij een groot bouwproject in Vlissingen. Toen nog als werkvoorbereider. Daar liep ik Danny Vermeer, momenteel bedrijfsleider bij Van Wijnen Breda, tegen het lijf. Destijds bestond de vestiging in Breda nog niet. Ik heb altijd contact gehouden met Danny. Een hele tijd later ben ik bij Van Wijnen Breda op gesprek geweest voor een kennismaking. Het was een heel prettig, informeel gesprek. Een concrete functie was er toen echter niet. Sinds een aantal jaar realiseert Van Wijnen Breda het ene na het andere mooie project in Zeeland. Voor mij reden om weer eens aan te kloppen. De klik was er nog steeds! En zo was ik destijds één van de eerste Zeeuwen in dienst van Van Wijnen Breda.
Het is een groot voordeel dat Van Wijnen een landelijke netwerkorganisatie is; overal in het land zit expertise. Van Wijnen Breda zelf is een jong bedrijf. Ik merk dat er een enorme drive is om met elkaar mooie projecten te realiseren. De spirit zit er goed in! Het is een bijzondere mix van ervaren mensen en jonge professionals. Het ondernemerschap en de ambitie spatten er vanaf. Als Zeeuw vind ik het ook mooi om te zien dat we zoveel betekenisvolle plekken bouwen in ‘mijn’ provincie. Wat ik ook goed vind, is dat Van Wijnen veel investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers. Via Van Wijnen College, een online platform, krijgen we de kans om mee te blijven groeien met de ambities van Van Wijnen en onszelf op persoonlijk en zakelijk vlak te ontwikkelen.
Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een goed resultaat van het project. Dat betekent concreet een veilige bouwplaats, een tevreden opdrachtgever en eindgebruiker en dat het project financieel op orde is. Uiteraard is dat een teamprestatie! Ook daarin vervul je als projectleider een belangrijke rol. Ik probeer op een dusdanige manier leiding te geven en een sfeer te creëren dat teamleden kunnen excelleren in hun prestaties. Zo zorgen we samen voor een effectief en efficiënt verloop van het gehele bouwproces.
De realisatie van Studentenhuisvesting in Middelburg is een mooie opgave. Het is het sluitstuk van de revitalisering van de Kanaalweg in Middelburg. De totale bouw omvat drie complexen met 119 appartementen. De gebouwen zijn straks volledig elektrisch en na de realisatie nemen 236 studenten er hun intrek. Het is een uitdagende opgave vanwege de ligging tussen het spoor en het kanaal en vanwege de contractvorm UAV-GC. We bouwen in opdracht van Woongoed Middelburg. De corporatie speelt hiermee in op de komst van meer studenten door uitbreiding van het onderwijsaanbod in Middelburg. Middelburg zet daarmee een volgende stap in de ambitie om uit te groeien tot een echte onderwijsstad.
Lees hier het artikel over Studentenhuisvesting in Middelburg.
Leuk is dat we eerstejaars Bouwkunde studenten van de HZ – University of Applied Sciences betrekken bij de realisatie. Ik heb nu twee studenten onder mijn hoede. Deze studenten, en mogelijk toekomstige bewoners, doen hiermee ervaring op en kunnen hun kennis in de praktijk brengen. Wij bieden hen op deze manier de mogelijkheid om onze veelzijdige sector te ontdekken. Hiermee bevorderen we de jonge aanwas in de bouw en stimuleren we de lokale betrokkenheid van het project. Wat het voor mij extra bijzonder maakte, is dat ik daardoor weer op mijn oude Hogeschool terecht kwam en daar een aantal docenten sprak van wie ik toentertijd nog les heb gehad. Wat is de (bouw)wereld toch klein!
Als ontwikkelende bouwer weten wij als geen ander hoe we moeten bouwen. En daar zijn we gelukkig niet de enige in! Veel bouwbedrijven weten in de huidige tijd in te spelen op thema’s als duurzaamheid en circulair bouwen. Ontzettend mooi om te zien. Ook onze klanten denken na over de toekomst en stellen doelen en hebben ambities. Het is voor ons van belang antwoord te krijgen op wat hen bezig houdt, om zodoende in te kunnen spelen op de toekomstige behoefte in de bouw en de ontwikkeling van vastgoed.