Aan de slag bij Van Wijnen als projectleider, hoe bevalt het Jan?

Met een flinke dosis ervaring en mooie projecten op zijn naam, kwam projectleider Jan Holleman (55) een jaar geleden bij Van Wijnen terecht. Momenteel houdt hij zich bezig met de nieuwbouw van 72 appartementen in Moerwijk en 155 appartementen in Delft. In dit soort projecten voelt hij zich als een vis in het water. Gestapelde woningbouw is namelijk zijn specialiteit. We stelden Jan een aantal vragen over zijn werk. Waarom zou hij Van Wijnen als werkgever aanraden? Hoe ben je bij Van Wijnen terecht gekomen?

“Ik werk al een behoorlijk lange tijd in de bouw, waarvan de laatste 20 jaar als projectleider. Vorig jaar werd ik benaderd door een werving en selectiebureau voor de functie van projectleider bij Van Wijnen. Toen ben ik op gesprek gegaan in Stolwijk. Het klikte meteen en ik had een goede eerste indruk van de organisatie. Na een aantal gesprekken besloot ik de overstap te maken.”

Jan Holleman projectleider bij Van Wijnen

En klopt die eerste indruk nog steeds?

“Zeker. Wat er tijdens de gesprekken werd aangegeven, blijkt ook echt in de praktijk zo te zijn. Ik ben met name bekend met de vestiging in Stolwijk, maar alles wat ik tot nu toe van Van Wijnen heb gezien, komt overeen met mijn eerste gevoel. Van Wijnen is down to earth, geen ‘blabla’. Het is een open en eerlijk bedrijf met korte lijnen en een echte samen-mentaliteit: samen gaan we ergens voor en we helpen en ondersteunen elkaar. Je krijgt veel vrijheid om zelf invulling te geven aan je werk. Dat vind ik fijn. En er heerst hier een cultuur van aanpakken en gaan. Die cultuur past goed bij mij.”

Wat je doe als projectleider?

“Als projectleider manage je een project en ben je eindverantwoordelijk voor een goed resultaat. Je moet overzicht houden, stressbestendig en oplossingsgericht zijn en goed kunnen samenwerken met veel verschillende mensen: collega’s in het projectteam en externen, zoals de opdrachtgever, architect, constructeur en leveranciers.”

En met welke projecten houd je je nu bezig?

“Met twee projecten. De eerste is INK in Delft. Dit project bestaat uit 80 appartementen en 75 studio’s, verdeeld over drie gebouwen met een parkeergarage.  Het tweede project is momenteel in voorbereiding: een woongebouw aan de Betje Wolffstraat in Den Haag, met 72 appartementen, en winkelruimtes en een ondergrondse parkeergarage. In deze twee projecten voel ik mij helemaal thuis. Gestapelde woningbouw is namelijk mijn specialiteit.”

Waar krijg je energie van?

“Het leuke aan mijn werk is dat ieder bouwproject weer uniek is en dat je steeds weer nieuwe, creatieve oplossingen moet bedenken – bijvoorbeeld op technisch vlak – om wat voor elkaar te krijgen. Als iets heel complex is en misschien eerst niet lijkt te lukken, maar je bedenkt samen een oplossing die werkt… daar krijg ik energie van! En ondanks dat ik al heel wat jaren meedraai, kom ook ik nog voor nieuwe uitdagingen te staan waar ik ontzettend veel van leer.”

Ook als projectleider bij Van Wijnen aan de slag?