Constructeur

Bekijk de vacatures

Over de functie constructeur

Aan de slag als constructeur bij Van Wijnen Engineering                                                   

Van Wijnen Engineering is het multidisciplinaire ingenieursbureau van Van Wijnen, een prachtig bedrijf dat constructeurs veel kansen en mogelijkheden biedt. Onze constructeurs werken vanuit Dordrecht en Drachten.

Wat maakt ons uniek?

Kenmerkend voor Van Wijnen Engineering is onze integrale rol tussen hoofconstructie en detailengineering. Juist die combinatie maakt dat er in het ontwerp al rekening kan worden gehouden met de gedetailleerde uitwerking van gebouwen.

Duurzaamheid

Van Wijnen Engineering wordt al vroeg bij de ontwerpfase betrokken. Hierdoor kan de constructeur zijn stempel drukken op reductie en hergebruik van bouwmateriaal, een efficiënter bouwproces en vermindering van faalkosten.

Als constructeur kom je in een multidisciplinair team terecht                                             

Bij Van Wijnen Engineering werk je als bouwkundig constructeur samen met onze ervaren (BIM)modelleurs, projectleiders, programmeurs en stagiairs. Iedereen draagt bij aan het resultaat en we zijn allemaal ontzettend trots op onze innovatieve projecten. Met jou erbij als constructeur is ons multidisciplinaire team compleet!

Wat doet een constructeur bij Van Wijnen?  

Van Wijnen initieert, ontwikkelt, realiseert en beheert vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. Als constructeur kun je bij ons alle kanten op, want er zijn uitdagingen genoeg. Voor onze opdrachtgevers zijn wij dé constructeur in alle fases van het gezamenlijke bouwproces. We kunnen jou bij de constructie dus goed gebruiken.

We vertellen je graag meer over wat een constructeur bij Van Wijnen doet.

Constructeur met ambitie

Van Wijnen Engineering heeft meer dan 40 jaar ervaring in de volle breedte van constructieve engineering. Het bedrijf heeft een koppositie in BIM-samenwerken en is adviseur van toetsingscommissies. Daarom mag Van Wijnen Engineering zich terecht expert noemen in constructieberekeningen en -tekeningen van prefab, in het werk gestort beton, staal en hout. Dat maakt ons tot dé werkgever van ambitieuze constructeurs.

Elke dag leren over constructie         

Kom je als constructeur bij Van Wijnen Engineering in dienst, dan heb je dikke kans dat je samen met onze partners in ‘co-creatie’ aan innovatieve projecten door heel Nederland gaat werken. Wij betrekken bouwpartners al in de ontwerpfase van het bouwproces. Op die manier dragen kennis en ervaring direct bij aan een optimaal resultaat en komen we samen tot innovatie en verduurzaming. Zo leer je als constructeur elke dag weer bij en draag je bij aan ruimte voor een beter leven.

FAQ

Wat doet een constructeur?

Een constructeur is een essentiële en verantwoordelijke schakel in het bouwproces. Je bent verantwoordelijk voor constructieve engineering van complexe constructies in alle fases van een gezamenlijke bouwproces. Je hebt een essentiële rol in zowel hoofdconstructie als detailengineering van woning- en utiliteitsbouw van Van Wijnen en je staat voor constructieve veiligheid.

Wat zijn de belangrijkste taken van een constructeur bij Van Wijnen?

De constructeur is bij ons degene die ontwerp op cruciale onderdelen moet toetsen. Denk daarbij aan draagkracht, stabiliteit en stijfheid. Maar ook op veiligheid, circulariteit en duurzaamheid moet je toetsen of het bouwontwerp in orde is. Daarnaast spelen de constructeurs van Van Wijnen Engineering een rol bij de ontwikkeling van geautomatiseerde engineering en Fijn Wonen, een van de woonoplossingen van Van Wijnen.

Wat is het verschil tussen een engineer en een constructeur?

Een constucteur bij Van Wijnen Engineering fungeert als een expert in constructieberekeningen en tekeningen voor prefab, in het werk gestort beton, staal en hout. Ingenieurs zijn over het algemeen breder actief.

Wat verdient een constructeur?

Een startende constructeur heeft al een goed bruto maandsalaris. Het salaris loopt op naarmate je langer werkt en dus meer ervaring hebt opgedaan. Daarnaast kent Van Wijnen Engineering uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling. Bij Van Wijnen heb je verder alle mogelijkheden om te leren en jezelf te ontwikkelen via het Van Wijnen College.

Waarom past constructie bij jou?

Voor een constructeur is Van Wijnen Engineering een heel aantrekkelijke en betrokken werkgever, die zich op maatschappelijke betrokkenheid en innovatie onderscheidt.

BIM voor constructeurs, hoe zit dat?

Van Wijnen is volledig gedigitaliseerd en Van Wijnen Engineering is een van de eerste ingenieursbureaus dat BIM gebruikt. Ook voor constructeurs is het een belangrijk middel om projectresultaten te verbeteren en faalkosten te verlagen. Vanaf 1 januari 2021 beheren we ons bouwproces volledig digitaal via BIM 360 Next Generation.

Wat wij verwachten van een constructeur  

Wat wij vragen:

Wat kun je verwachten als constructeur?

Wij werken lokaal, met de voordelen van een groot bedrijf. Als constructeur profiteer je van deze lokale aanpak. Zo ben je in nauw contact met je opdrachtgever, de leveranciers en je collega’s uit dezelfde regio. Samen bieden we de beste kwaliteit.

Leren en ontwikkelen

Voor alle collega’s, dus ook voor onze constructeurs, geldt dat we het belangrijk vinden dat je blijft werken aan jezelf. Met training-on-the-job, coaching en begeleiding door ervaren collega’s. Je bepaalt zelf hoe jij je wilt ontwikkelen en welke vervolgstappen hierbij passen. Daarvoor kun je terecht bij het Leerhuis van Van Wijnen Engineering en bij het Van Wijnen College.

Gezelligheid

Je nieuwe collega’s organiseren van alles voor de gezelligheid. Ook vanuit het bedrijf worden er borrels, teamuitjes en personeelsfeesten georganiseerd.

De rode wasstraat

We doen er alles aan om je snel thuis te laten voelen. Ook voor de constructeurs is er een introductieprogramma om het DNA van Van Wijnen snel te leren kennen.

Vacatures

Constructie
Ervaren Constructeur
Drachten, Friesland
Constructie
Senior Constructeur
Dordrecht, Zuid-Holland
Constructie
Constructie Modelleur
Dordrecht, Zuid-Holland